[]

[Eksi duyuru] Daha once sorulmus sorudan gicik mi aliyorsunuz?

Mesela bir soru soruyorsunuz, onun cok benzeri hatta aynisi sorulmus daha once. Biz de sizi, bir cevap olarak "(git: )" fasilitesi ile o daha once sorulmus soruya yonlediriyoruz. Sordugunuz soruda baska cevaplar da geliyor tabi ama o gelen cevaplar zaten yonlendirdigimiz duyuruda da var. Tabi farkli cevaplar da gelebilir, ama yine de bizim yonlendirdigimiz duyuru da sizin icin bicilmis kaftan tadinda bir cevap oluyor zaten. Bazi kisiler boyle sorulmus soruya yonlendirdigimizde tiklemiyorlar o cevabi, ama diger herseyi tikliyor, halbuki o tikledigin cevaplarin hepsi benim verdigim tek cevapta var. Yani hem aramaya inanmiyorlar hem de tavir yapiyorlar gibi. Bir tik almadin diye yaygara yapiyorsun gibi gozukmesin, cok gordum boyle :) Biz zamanimizi ayirip, senin icin arayip buluyoruz o cevabi, karsiliginda da birsey beklemiyoruz. Tik aldim verdim meselesi degil yani, boyle bir izlenim olusuyor sadece, neden bu tavir?

not: lan cok dolmusum sanki.. :)


 
bide verdiğin linke gitmeye üşendikleri için tiklemiyor da olabilirler.


  • rectoa  (27.09.09 22:08:42) 
belki de yardım etmek amaçlı değilde " burda var be adam,aynı soruyu tekrar sorup boş kalabalık yapıyorsun" diye algılıyor olabilirler.


  • dragon1653  (27.09.09 22:36:57) 
ben bir soru sorduğumda hiçbir şey yazmadan sadece git diye numara verenlere gıcık oluyorum. e be adam o sorunun sorulduğunu hatırlıyorsun, ara ya basıp arayıp o duyuruyu bulup numarasını buraya kopyalayacağına kadar cevabı yazsana. yok ama ille sinir edicekler insanı. sanki bir sorunumuzu sorumuzu aramıyoruz yazmadan önce. buraya yazanların hepsi değil ama çoğu araştırmış oluyor site içerisinde zaten ne bu bilmişlik. ben tik koyucağım varsa da koymuyorum ukalalık olara algılıyorum.

not: duyuruyu okurken yoruldum vallaha türkçe karakter olmaması mı, cümlelerin yapısı mı nedir çok beyin bulandırıyor.
  • holly golightly  (27.09.09 22:44:58) 
ukalalık olarak algılanıyor galiba :/ boşşer :P


  • aithra  (27.09.09 23:07:12) 
ben koyarım tik zaten sormadan önce duyuru içinde aramaya inanıyorum arada gözümden kaçmış olabilir gayet normal. hem bazen iyi de oluyor aynı sorunun sorulduğu başlığa yönlendirilmek zira benim o anki soruma verilmemiş daha farklı cevaplar da olabiliyor

edit: ukalalık olarak da algılamam ama yanına ukalaca bir mesaj kondurursa okkalı bi küfür ederim tiklemem dharmasını etkilerim baane :)
  • orange coffee  (28.09.09 00:06:23 ~ 00:08:00) 
belki o referans verilen duyuruyu okumustur da tik koymuyordur? sadece ukalalik olarak algilamamis olabilir.


  • osuruklu  (28.09.09 00:07:31) 
sizin aynı soru gibi gördüğünüz soran için bazen aynı olmayabiliyor. mesela benim için sorumdaki bir ayrıntı çok önemli, ona göre cevap arıyorum. ama biri gelip benzer, ama o ayrıntıyı içermeyen bir soruya link veriyor aynı şeymiş gibi. o soru ve cevapları beni tatmin etmiyor. o kişi link verdiği için diğer insanlar da artık cevaplamıyor, zararlı olabiliyor.


  • cereal killer  (29.09.09 14:49:35) 
aslinda yanlis anlasilma oluyor sanirim. o verilen link de ayri bir cevap olarak veriliyor zaten. soruda da dedigim gibi farkli cevaplar gelebilir tabi ki. ama insanlarin o link'i inceleyip farkli cevap vermesi daha hos olur tabi. ama bir arastirma yoksunlugu ve acelecilik var sanirim. yardim etmekten baska hicbir anlami yok ki o link'in. icinden alt anlamlar cikariliyor. neyse herkes ayni dusunmuyor iste. napalim, oldugu gibi...


  • ermanen  (29.09.09 17:36:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.