[]

İstanbul mu İzmir mi?

Doktora için bunlardan birini seçmem gerekli. Sizce hangisini seçmeliyim. İstanbul'da İstanbul Üniversitesi, İzmir'de Ege Üniversitesi. Ben şehir için soruyorum sadece. Kararsız kaldım.




 
Antalya da güzel bak, orayı da boşlama. kışın daha ılıman ve hafta sonları gidecek bol yer var.


  • mea maxima culpa  (27.08.15 18:45:42 ~ 18:50:51) 
@mea sadece bu iki seçeneğim var ama bölüm sadece bu iki üniversitede :/


  • eksenhareketi  (27.08.15 18:47:46) 
bence bölümün için hangi üniversitedeki hocalar daha kaliteli eğitim verebilecekse onu seç. şehre değil okula bakardım yani yerinde olsam.


  • mutlusismankedi2015  (27.08.15 18:48:07 ~ 18:48:33) 
mea, şehre göre okul seçilmez demek istemiş ama o kadar ironi içinde anlaşılmamış pek.

eğitimleri birbirine benzerse izmir'de yaşaması daha kolaydır. yine de hocaların çalıştığı konulardan hangisine daha yakın hissedildiğine de bakmak gerekir.
  • devilred  (27.08.15 18:52:01) 
Ikisinede basvur hangisine kabul alirsan o sehire gidersin. Nasil kendinden bu kadar eminsin anlayamadim. Iki universite de kesin mi ki?


  • Traveller  (27.08.15 18:57:47) 
@devilred haklısın hocam. Telaşla farkına varamadım. Şartlar, hocalar arasında çok fark yok. Ben onu kafamda hesapladığım için kusura bakmayın.

@mutluşişman hoca eğitim denk neredeyse.

@traveller oyp tercihi yapacağım aslında birinci sıraya hangisini yazmam lazım.
  • eksenhareketi  (27.08.15 18:58:21 ~ 19:00:48) 
daha önce istanbula gitmediysen, istanbul olabilir, ama inan bna çekilecek çile değil istanbul.

izmir iyidir
  • nucleon  (27.08.15 19:58:20) 
şu an nerdesin? hayatında hiç istanbul'da yaşadın mı? istanbul apayrı bir tecrübe ve gerçek anlamda insana çok şey katar. ancak evini tuttuğun yere göre okula gidip gelmen çileye dönerse de çok şey götürür.

izmir kebap yer. temiz, sakin, düzenli. ama istanbul'daki imkanların onda biri yok.

ben doktora yapan bir insanın ufkunun her türlü genişlemesinden yanayım. iki şehirde de dörder yıl yaşamış biri olarak İstanbul diyorum. ama evini tuttuğun yer çok mühim. toplu taşımaya çok uygun olmalı. ben üsküdar'da yaşarken beşiktaş'ta okula gidiyordum. tek bir motor (vapurun küçüğü) ile on dakika sürüyordu. çok da mıutluydum trafik çilesi çekmediğime.
  • sen git ben geliyorum  (27.08.15 20:39:35) 
@sen git hocam ankarada yaşıyorum aradığım cevap böyle bir şey. Okulların eğitimi hemen hemen eşit. Çalıştığım konu üzerinde de iki üniversitede de hocalar var alanda tanınmış hocalar. Okullarla ilgili problemi hallettim zaten o yüzden şehir seçmek kaldım.


  • eksenhareketi  (27.08.15 20:50:41) 
Son bir ekleme daha yapayım: eğer yurt dışına çıkmayı (akademisyen olarak bir üniversitede çalışmak için) planlıyorsan İstanbul her zaman öne çıkarır seni. (Üniversite değil şehirden bahsediyorum.) Yabancılar için Türkiye deyince sadece İstanbul var ve İstanbul deyince genel bir ilgi oluyor. Öyle ya da böyle ya duymuşlar ya da biliyorlar ve ilgililer. Kuzey Avrupa ve ABD'de yaşadım ve Türkiye'yi bilen herkes nereden geldiğimi sordu. "İstanbul" dediğimde ilgileri arttı.

Bu da böyle bir anekdot olsun. Belki işine yarar.
  • sen git ben geliyorum  (27.08.15 21:08:45) 
İstanbullulara İzmir köy gibi geliyor. İstanbul'a alışık değilsen İzmir'i tercih edebilirsin. Mesleğin doktora sonrasında serbest piyasaya atılmanı gerektirecek bir şey ise İstanbul'u tercih etmen daha mantıklı. Benim hırslarım yok, huzur istiyorum dersen tartışmasız İzmir.


  • there is nothing left for me  (27.08.15 21:32:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.