[]

tıptan endüstri mühendisliğine geçiş

öncelikle kısa bir özet geceyim. daha önce burada bu konuyla ilgili bir soru sormustum (git:www.eksiduyuru.com )
daha önce iü de moleküler biyoloji ve genetik okuyordum. orada bir yıl okuduktan sonra bırakıp tekrar sınava hazırlandım. su an küçük bir ilde tıp okuyorum. ikinci sınıf oldum ve bir yıl finale hazırlanmak bile psikolojimi alt üst etti, beni hasta bir insan yaptı. bu okulu bir sekilde bitirebileceğimi biliyorum, hatta ' iyi' bir doktor olacagımı da. fakat bunun bir bedeli var. istediğim meslek bu, buna uygunum ama bu bedeli ödemek istemiyorum. bunu biliyorum. 30 yasına gelmiş, hiçbir şey yaşamamış, boş bir insan olacagım muhtemelen. bu sebeple tıpı bırakmaya karar verdim. daha dogrusu karar verme aşamasındayım. merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapacağım. bir iki günüm var. en yapabileceğim sey olarak endüstri mühendisliğini gördüm. ytü' ye gidebiliyorum sanırım. sorum şu, bunun bedeli nedir? mühendis olmak nasıl bir şey? çalışma hayatında nelere hazır olmalıyım, bu mesleğin çirkin yanı nedir, bilmem gerekenler nelerdir yani?
' başarılı' olarak dert sahibi oldum. üç dört yıldır bunlarla ugrasıyorum. bunun bir tür kendimden kaçma istegi oldugunu söyleyenler var, buna ihtimal versem de tek emin oldugum sey o bedeli ödemek istemediğim. çıkmaz gibi bir şey bu. bir şeyler yazarsanız sevinirim.


 
Abim boğaziçi endüstri muh mezunu 11 yıldır yurtdışında çalışıyor 40 yaşında. Bankada çalışıyor avrupada bir başkentte. Orta düzey yönetici. Geçen sene çocuklarım olmasa sınava girip tıp okusam demişti.
Emin ol dr luk seçtiğin meslekten kat kat dah iyi olacak sık dişini şuan senin okulunda olmak için neler vermezdim.

  • ayhsegul  (27.08.15 13:42:35) 
sana katılmadığım bir nokta var. kız arkadaşım dahil etrafımda onlarca doktor var. hiç biri de asosyal insanlar değiller. hatta çoğu insandan çok daha fazla eğlenip gezen ve gezecek olan insanlar. emin ol feragat etmen gereken zamanları kendin ayarlayabilirsin. burada hekim arkadaşlar daha iyi anlatırlar sana ama öyle inek olayım güneş yüzü görmeyeyim diye bir durum yok. böyle yaşaman gereken dönem varsa da o dönem tus dönemidir. onu da bir veya iki kere yaşar geçersin. sevdiğin bir meslekse uzaklaşma derim.


  • baharat  (27.08.15 14:21:21) 
Sende gelecekte çevresindekilerin bu çok şey olabilirdi ama hiçbirşey oldu denecek adam potansiyeli seziyorum. Bunu kullanma. Hayalin varsa git peşinden. Sırf canın sıkıldı diye ne kendini ne aileni üzme


  • EXXE01  (27.08.15 14:29:20) 
Endustri muhendisleri issiz. Doktorluk gibi garanti bir meslegi birakip issiz kalmak insanin ruh halini nasil etkiler tahmin et.


  • scars dont fade  (15.04.16 08:15:54) 
Sana bir doz sevgili yazıyorum.Tıbbın cefasını okurken çekersin mühendisliğin cefasını iş ararken çekersin.Ortamım kötü diye TIP bırakılmaz.Başka bir neden olsa bırakılır mı bırakılmaz mı tartışırdık ama senin durumunda ııh bırakılmaz.


  • turkuaz  (15.04.16 08:47:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.