[]

Göz Tembelliği kapama yöntemi

Yaş 20'lerin ortası. Son 5 yıldır uzağı göremediğim için gözlük kullanıyorum. En son doktora gözlerimi ölçtürmek için gittiğimde doktor, sağ gözün tembelleştiğini ve görme kaybı yaşadığını söyledi. Devlet Hastanesi olduğu için doktorla fazla konuşma fırsatı bulamadım ancak nette ufak çaplı bir araştırmayla tedavisinin de pek mümkün olmadığını görmüş oldum. Bu muayenenin üstüne 6 ay askerlik yapıp geldik ve hani atışlarda felan da sıkıntı yaşadım.

Neyse konuyu dağıtmadan, acaba küçük yaşlarda tedavi amaçlı uygulananan kapama yöntemini uygulasam sonuç alabilir miyim? Teşekkürler.

EK :Bilgisayar Müh. mezunu olduğum için günün büyük bir bölümünü ekran başında geçiriyorum. Bu konuda da endişelerim var. Yakın zamanda işe başlayacağım ve elim sürekli sağ gözüme gidiyor. Artık psikolojik olarak da etkilemeye başladı.

Sanırım yakın zamanda iyi bir doktora tekrar görünmeliyim.

 
entry + nick uyumu :)
aynı sorun bende de var, hastaneye gidip sorduğumda göz tembelliğini kasları kesip gözünü normal hizaya getirecek şekilde ayarlayabileceklerini söylemişlerdi ancak görme sorunu yaşabilceğimi söylemişlerdi ondan dolayı bende hiç bulaşmadım.
ancak sen yine de tekrardan muayene olup bu soruların cevabını almak istiyorsan bulunduğun yerdeki eğitim ve araştırma hastanesinden bir randevu al derim.
geçmiş olsun.
  • mimetorg  (17.08.15 12:17:20) 
Geçmiş olsun,
Aynı sorun bende de var +1

Doktor bana, bunun çok daha erken yaşta fark edilmesi gerektiğini, bu saatten sonra hiç bir şey yapamayacağımızı söyledi,
  • a perfect lie  (17.08.15 12:24:01) 
ben çocukken kapamıştım faydasını gördüm biraz ama o zaman da demişti doktor çocukluktan sonra kapamanın bi şeye yaramadığını.


  • ben de  (17.08.15 12:29:00) 
Kardeşimin 2 yaşındayken tek gözünde göz tembelliği olduğu ortaya çıktı, annem bazı şeylere yakından baktığını fark edip doktora götürmüştü, normalde kolay kolay ortaya çıkabilen bir şey değilmiş, doktor tebrik etmişti annemi. Yaklaşık 5 sene boyunca yani okula başlayana kadar çalıştırdık gözünü, daha çok küçüktü gözünü kapatmak istemiyordu ama o zamanlar başka tedavi şekli de olmadığı için mecburen kapattık gözünü. Cidden çok ciddi bir çalışma yaptık, götürmediğimiz hastane kalmadı o zaman, Ankara'da İstanbul'da tüm iyi doktorlara danıştık, hepsi çalıştıracaksınız dedi. Lens takarak çalıştırıyordu annem, çok yüksekti lensin numarası hatırlıyorum, o şekilde olacak demişti doktor. Hastanelerde bunun için özel çalışma teknikleri vardı, renkli şekillerin olduğu masalarda alttan değişik ışıklar veriyorlar, üzerinde çizim yapıyorsun, normalde evdeki çalışmalar dışında bunları da yaptırmışlardı. Kardeşim şu an 20 yaşında herhangi bir sorunla karşılaşmadı bu yaşına kadar, her sene ölçülüyor gözleri, o zamana göre geriledi tabii, doktoru çalıştırmasını önerdi, arada yapıyor. Kardeşiminki doğumdan kaynaklanmış, sonradan olanlardan bir farkı var mı bilmiyorum.


  • elikası  (17.08.15 12:32:31) 
sonuç alamazsınız. malesef erken yaşlarda yapılması gerekliydi.


  • fayfim  (17.08.15 15:12:53 ~ 15:13:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.