[]

Kafam Karışık, fikirleri bekliyorum.

merhabalar. yaklaşık 1-2 ay içinde daha rahat bir konumda olacağım. Bu fırsattan da yararlanmak istiyorum. Sizce bu zamanı nasıl değerlendireyim? aklımdaki düşünceleri sıralıyorum (maks. 2 tanesini yapabilirim)

a. İyi bir üni. iyi bir bölümünde doktoraya başlamak
b. Daha düşük profilli bir üni. gelecek vaadeden bölümü için tezsiz yüksek lisans.
c. ikinci yabancı dil.
d. İş yeri hekimliği sertifikası
e. başka öneriler

teşekkürler!

 
İş yeri hekimliği kadar rahat iş az bulunur. O yüzden iş yeri hekimliği sertifikası diyorum. İkinci yabancı dil de hobi için olabilir.


  • devilred  (08.08.15 20:11:30) 
@devilred: aslında asistanlığım rahat bir bölümde. ondan dolayı da ekstra bir iki işe gireyim dedim. en azından kısa vadeli halledilebilecek bir sertifika iş yeri hek.


  • mdmfk  (08.08.15 20:13:52) 
hocam işyeri hekimliği sertifikası almak her geçen gün zorlaşıyor, onu aradan çıkarmaya bakmanı öneririm.

ikincisi doktora yapabilirsen derece alırsın, yeşil pasaport vb. ihtiyaçlar için önemli bir husus olabilir.

eğer ki yurtdışında doktorluk vb. düşünüyorsan sana almancayı önerebilirim, ayrıca dil öğrenmek çoğu başka boş zaman aktivitesinden daha yararlı bence. arapça ya da rusça da düşünülebilir.

bir de öneri olarak boş vaktinde müzik aleti öğrenebilirsin, ben bu ara piyano kasıyorum, güzel oluyor. dans kursu falan da düşünülebilir.
  • siradisi00  (08.08.15 22:04:15) 
@siradisi00 ben de öncelikle işyeri hek. düşünüyorum, yani işi bitirme süresi diğerlerine göre daha kısa. doktorayı hem onun için, hem de zorunlu sonrası atamada ve akademik kariyerde işime yarar diye düşündüm.


  • mdmfk  (09.08.15 00:17:24) 
d ve a ya da d ve c


  • whimsical  (09.08.15 00:19:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.