[]

E kitap okuyucusu hangi formatları destekliyor?

E kitap okuyucu alasım var ama benim için en önemli şey arşivimde bulunan bir sürü .doc, .pdf, .rtf uzantılı kitap yahut dosyaları da okuma ihtiyacım. (Bunlar eski ve e kitap olarak swatın alma ihtimalim olmayan kitaplar)

E kitap okuyucular bu formatları destekliyor mu? Ya da şu model iyi olur şu modelde zinhar olmaz diyor musunuz?

Şimdiden teşekkürler...

 
şimdi şöyle; e-kitap okuyucular (e-ink aletler yani) kelime bazlı. Yani yazılı belgeleri çeşitli formatlara çevirip kolayca okuyabilirsiniz. Görsellerde sıçarlar genelde, o yüzden çok görselli şeyler okuyorsanız ya da çizgi roman falan, tablet daha iyi.

Pdf de aynı şekilde. Pdf'leri gerekli formatlara çevirebilirsiniz ancak metin olarak değil de resim olarak pdf yapılmışsa (genelde eski eserlerde vs öyle olur), düzgün çıkmayacaktır. Onun dışında kelime bazlı her şey için e-ink teknolojisi on numero.
  • whoosie  (07.08.15 14:19:32 ~ 14:19:46) 
Ayrıntı veriyorum;

Elimdeki tiyatro oyunları arşivimi okumak için istiyorum öncelikle. Bilgisayarda, tablette kör olacağım az kaldı. :)

Tekstlerin tamamı yazılı fakat pdf lerin bir kısmı resim olarak taranmış...
  • kadim kishi  (07.08.15 14:24:03) 
bir kısım derken ağırlıkta olan hangisi? yani resim olarak tarananların sayısı az ise o dosyaları hiç format değişikliğine gitmeden direkt pdf olarak landscape modunda da okuyabilirsin istersen. altını çizme gibi bir imkanın olmaz gerçi ama okunur hani. o tip dosyaları ben genelde o şekilde, yan çevirip okuyorum


  • soso  (07.08.15 14:31:00) 
Hepsini destekliyor ama pdf tablette okunur, responsu yavas metinler hele sütunlara ayrildiysa daha fena ve hele metin degil resimse korkunc. Geri kalan her sey icin ink teknolojili bir reader. Tercihen kindle nobo vs. Cok dandiklerinin tepki süresi ve netligi gene cok iyi degil.

Iki cihazda da sayilan her format acilir ama zevk alinmaz hatta iskence olabilir. Yoksa korkunc demek acmaz demek degil, korkunc bir deneyim sadece
  • Silesius  (07.08.15 15:40:27) 
Tiyatro metinleri satır satır olduğu için araya biraz fazla boşluk bırakabilir sadece, aklıma başka bir kötü yönü gelmedi. Bir de bazen ortada yazan başlıkları ya da yönergeleri sağa ya da sola çekebilir ama sorun olacak bir şey değil pek.

Tavsiyem, bir tane metni ebook.online-convert.com buradan mobi'ye çevirin (ya da yanda başka formatlar var, mobi kindle için), çevrenizde ereader sahibi biri varsa bir göstermesini isteyin ya da özelden yazın, ben kindle'da nasıl göründüklerinin fotoğrafını yollarım size.
  • whoosie  (07.08.15 15:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.