[]

Amerika Dil Okulu

6 aylık bir dil kursuna gitmeyi düşünüyorum. Öncelikli düşündüğüm eyaletler sırasıyla;
1-Florida
2-New Jersey
3-California
Florida'da üniversitelerin dil kurslarını incelemiştim biraz. Her biri yarım dönemlik kurslar için totalde 10 000$ civarında fiyatlar çıkarıyor. Yalnızca dil kursu için olan meblağ 4000$.(-ki bununla kalacağını pek düşünmüyorum.) Yarım dönem için beklediğimden yüksek tutarlar bunlar.
Sizce bir üniversitenin dil kursuna gitmek mi yoksa şehir içinden bir kursa başvurmak mı? Eğitim acentelerine güvenmiyorum, ön araştırmayı kendim yapmak istiyorum.

 
bence en mantıklısı yurt dışı dil kursu acenta olarakta ef sonuna kadar güvenebilirsin en kalitesidir fiyatta onun için biraz daha pahallı ama ebnce hakkkını veriyorlar


  • Yaratıcı Nickli Helper  (03.08.15 15:02:03) 
mesela ucsd esl yazdim google'a su cikti: extension.ucsd.edu

11 haftalik program ucreti diger ivir zivirlarla 4000 kusure geliyor. totalde 10000'i bulmasi icin bir neden goremedim yarim donem icin. arka arkaya iki donem gidersen 6 aya yaklasir.
  • hot potato  (03.08.15 15:18:31) 
mesela bu okul new jersey'de itps.bloomfield.edu

$1675 8 hafta icin. 3'le carp, $5000 bin kusur + diger ekstra ucretler.

bu arada 2015 yilinda acentaya para kaptirmak icin korkunc enayi olmak lazim. tum bilgi internette...
  • hot potato  (03.08.15 15:23:01) 
hot potato +1 türkiye'deki bir acentayla konuşma, hepsi internette var. ücret gittiğin eyalete ve kursa göre değişir.


  • pinkpeony  (03.08.15 16:21:05) 
Türkiye'de acenteler zaten para almıyor. Gidip konuşmakla birşey kaybetmezsin.

Ben de Google'da kendim buldum ve gittim ve asıl söyleyeceğim, mutlaka sevebileceğin, Türk nüfusu az, kültürel olanakları fazla bir yere git. Ayrıca Community Collge'lerin kurslarına da bakabilirsin.

NJ'de ne yapılır çıkaramıyorum, onun yerine tam bir kültür şehri Chicago (soğuk olur), Athens-Georgia, Austin-Texas, Seattle, Boston bakabilirsin. California'da arabasız herşey çok zor diyorlar.
  • kaset  (03.08.15 16:41:11) 
Seattle ve Boston haricinde bu yazdiklarinin hepsi arabasiz imkansiz. Ayrica Athens, Georgia'ya kultur sehri demezdim.

Kucuk yere giderse turklerle takilma ihtimali daha azalir gibi.
  • hot potato  (03.08.15 17:09:20) 
bir de acenta nasil para almaz ya. ne is yapiyorlar para almiyorlarsa?


  • hot potato  (03.08.15 17:14:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.