[]

bogazici universitesi buept sinavi ve essay meselesi

selam,

decoding 3 kitabinda yayinlanan ornek essay'ler kusursuz mu? orneginden yapilmamasi gerekenler olarak listelenen "I believe" vs gibi sahis zamirleri kullanilmis essayler ornek olarak verilmis. Bazi essaylerde ise supporting paragraflarin icinde bir conclustioni yok. Bunlar gibi ielts essay klavuzlarinda aksi belirtilenleri sinavda yapsak ne olur? Acaba bu ornek essaylerdeki benzer kullanimlarimlari yapmamiz kabul edilir mi?


 
Ornek essayler buept icin son derece onemli ama decodingtekiler biraz geride kalmis olabilir. Writing centerda 'I believe' gibi ifadelerin yer aldigi ornek essayler mevcut, hatta yadyoktaki bazi hocalar argumentative essayde ozellikle kendi tarafinizi da belli edin diyorlar 'I believe' ya da 'Majority, including me, believe' gibi ifadelerle. Benzer kullanimlardan kastin basit ve yaygin kaliplarsa pek hos gozle bakilmiyor malesef, onun yerine kendi kelimelerinle kendi kaliplarini ezberleyip kullanmak daha mantikli zamanin kisitliysa.


  • argadini  (02.08.15 19:29:12) 
Kimi hocalar ısrarla kullanmayın dese de kimisi kullanabilirsiniz diyorlardı. Decoding 3 ü kullanmadım ama genel olarak dili doğru düzgün kullanıp, grammar hatalarını minimuma indirip off topic olmazsan kimse seni ı believe yazdın diye bırakmaz. Hazırlıktaki hocam ısrarla kullanmayın derdi ama sonuçta sen bilimsel bi yazı yazmıyosun. Argumentative de falan kesin kullanırdım ben ama ı believe demezdim de dha süslü şeyler kullanırdım. Writing centera götürüp bir danışsana birde sınava girmeden. Ama I believe falan çok takılma sen ingilizce bildiğini onlara göster yeter.


  • ruh i tibbiye  (02.08.15 23:57:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.