[]

çekoslovakya ile Türkiye benzerliği

Çekoslavakya zamanında bir tutkal vazifesi görmüştü.

Şimdi de TR görüyor..


İşin sonunu nasıl görüyorsunuz??

 
Hiçbir benzerlik göremiyorum. İspanya bile yakın bir örnek değilken Çekoslovakya çok alakasız olmuş.


  • ra amin ka  (25.07.15 22:49:31) 
bunca yıllık political science okuyucusuyum, ben böyle benzerlik ne gördüüüm, görmedim.


  • halanne  (25.07.15 23:28:30) 
Ya cekoslovakya ile turkiye benzer demek icin tarih bilgisi olmamasi lazim. Cekoslovakya diye bir devlet tarihte hic var olmadi ki. Avusturya-macaristan yikilinca uydurmasyon olarak kuruldu. Normal olarak ömrü uzun olamadı. Turkiye ise 1000 yıldır var. Kicinizdan benzerlik uydurmayin.


  • dafuq  (25.07.15 23:47:42) 
Benzerliği yanlış anlamışsın ki bunu her ulusun kendini ait hissettiği bir devletin olması gerektiğini düşünen biri olarak söylüyorum.


  • phoenixboy  (26.07.15 01:38:23) 
Uzaktan yakından alakası olmayan iki örnek. Çekoslavakya 1. Dünya savaşından sonra, Alman ve onun doğal müttefiki Avusturya imparatorluğu bir daha emperyal bir tehdit olarak başımıza bela olmasın diye, yapay olarak türetilmiş devletlerden biriydi, çöktü zaten ne tutmalı. Türkiye zaten ulus devlet olarak kurulmasıyla yapısal olarak çekoslavakya ile DNA olarak farklı. Tutkallığı türk-kürt etnisitesinin bir egemen devlet çatısı altında yaşaması olarak temellendirmek çok yüzeysel bir değerlendirme olur. Türkiye, Türk ve Kürt siyasi erklerinin bir masada oturup anlaşıp, Türkiye adı verilen bir üst siyasi çatıda mutabakata varılıp kurulmasıyla olunsaydı belki bu tutkal örneği en azindan teorik olarak doğru olabilirdi.


  • wilhelmwasmuss  (26.07.15 13:46:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.