[]

ingilizceyi unuttum

merhaba arkadaşlar,

ing eğitim veren bir üniversiteden mezunum. ingilizcem gayet iyiydi.(unilever gibi şirketlerin ing mülakatlarını geçecek ve yds den 86 alacak kadar diyelim)

ama işim gereği 2 yıldır ingilizce kullanmıyorum. bu sorun olmamıştı ta ki iş değiştirmeye karar verene kadar. en son girdiğim mülakatta ingilizcem yetersiz diye elendim. diğer şirketlerde bunun sorun olmasını istemiyorum o yüzden ingilizce sertifkası almaya karar verdim.

tavsiyeniz nedir .( toefl -toefl ise hangisi ibt vs -, ielts- academic / general)

bir de

bu süre içerisinde hangi kaynaklardan çalışmalıyım
ingilizce roman tavsiyeniz var mı -destek amaçlı-
yabancı dizileri ing altyazılı mı yoksa direk altyazısız mı izlemeliyim.

şimdiden teşekkürler

 
ne yaparsınız bilmiyorum ama yds'den 86 almak iyi ingilizceye işaret değil. 91 alıp 2-3 cümleyi bir araya getiremeyen telafuzu sıfır bi komutanım vardı askerde. Mülakatta konuşma varsa oradan elenmişsinizdir.

Sınav olarak toefl yeterli ancak ben toefl'ım var desem de adamlar beni mülakata alıyor dandik sınavlar koyuyor önüme.
  • Mcfly  (19.07.15 15:13:03 ~ 15:14:22) 
Nasıl bitirdin ingilizceyi. Hiç mi 2 yıl içinde ing bakmadın bi şey okumadın. Önümüzdeki yds yede girip bak bence. Problem sende değil karşıdadır belki.


  • kelepir  (19.07.15 15:38:45) 
Yabancı dil pratik olmadan unutulur. Günlük hayatta hep Türkçe konuştuğunuz için diğer her şeyi İngilizce yapmaya çalışın. İngilizce siteleri okuyun, İngilizce kitap okuyun, Twitter kullanıyorsanız İngilizce hesapları takip edin, film-dizi İngilizce izleyin.

Roman tavsiyesi olarak klasikler değilde, günümüzde yazılmış, çok şairane olmayan bir kitap öneririm. Klasik kitaplardaki İngilizce günümüzde kullanılan İngilizce'den biraz farklı olabiliyor malum. İngilizce-Türkçe sözlüğü browser'da favorilere ekleyin, aynı zamanda ingilizce-ingilizce bir sözlüğü, her gün orada gördüğünüz bilmediğiniz kelimelere bakın.
  • iamelf  (19.07.15 16:04:43) 
Bu tarz durumlarda bombardıman yapmak her zaman iyidir :) eğer karşılayabilecek maddi durumunuz varsa bir yabancı ülkeye giderek hem pratik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz, hem de bahsi geçen sınavlardan birisi için kurs alabilirsiniz.

Gramer olayına hiç girmemenizi tavsiye ederim. Zaten s+o+v3 olaylarını ezberlemek bir işe yarasaydı muhtemelen hepimiz şakır şakır konuşuyor olurduk. Pratiğe yoğunlaşabilirsiniz.

Önce İngilizce altyazılı tavsiye ederim, soğuma olmaması için. Haberleri vs. de zaten zoraki olarak altyazısız izlemek durumunda olacaksınız.
  • sevgikusunkanadinda  (19.07.15 16:10:29) 
İngilizce dizi (ing altyazılı) olarak izleyin. Bende çok işe yaramıştı.


  • SiyamkedisiZorro  (06.08.15 10:57:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.