[]

tetanoz korkusu

selamlar,
en son 7 yıl önce -bir kaza sonucu- tetanoz aşısı olmuştum. demin ayağım kaydı ve kaloriferin altına girip çizildi ve sıyrıldı (ufak bi kanama oldu tabii). 30 saniye içerisinde kolonya ve hijyenik ıslak mendil ile dezenfekte edildi. 4 dakika içerisinde de sabunlanıp üzerinde 50 derece su ile yıkama yapıldı.

daha sonra kaloriferin altına baktım ve ufak tefek paslı noktalar gördüm. ama oralara denk geldim mi bilemedim şimdi. paslı noktalar açıkta oldugu ve oksijen aldıgı için pek sallamadım başta ama şimdi tırstım. aşı olsam mı?

teşekkürler

 
bilader ayak değil dondur o, ayak olsa duramazsın çünkü.


  • mrvengeance  (14.07.15 02:28:54) 
çocukken ''tüm dozları olduysanız'' ve onun üstüne 7 yıl önce ekstra doz olduysanız, o dozun 10 sene koruyuculuğu var, ama içiniz rahat etmiyorsa tek rapel doz yaptırabilirsiniz.


  • neferkitty  (14.07.15 02:28:57) 
okulda zorunlu aşılar oldu ama içlerinde tetanoz var mı bilmiyorum. ilkokul 1, 5 ve lise 1'de aşı yapmışlardı.


  • milistroke  (14.07.15 02:31:04) 
Valla ben bir yıl önce olmama rağmen geçen hafta elime iğne battığı için tekrar yaptırdım. Yaptırmadan önce üç farklı doktora sordum ikisi yaptır dedi. Sen de bu enfeksiyonlara bakan doktorları arayıp sorabilirsin.


  • mornie  (14.07.15 02:47:37) 
sabah erkenden hastaneye gideyim de aşı olayım bari. 1 saat öncesine kadar ne kadar mutlu bi insandım ya...


  • milistroke  (14.07.15 03:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.