[]

neden sigara yoksunluğu yaşamıyorum?

arkadaşlar iki ay evvel trafik kazası yaptım. 1 ay hastanede kaldım. ilk dört gün kritik yoğum bakım. iç kanamam olmuş karnımdan ameliyat geçirdim.

yüzümün sol yanında kırıklar var ve aynı zamanda felç. kontrole gittiğim halde doktora sormayı unutuyorum. ben yaklaşık 10 yıl sigara içmiş adamım. son bir kaç yıldır günde iki paketten fazla içiyordum. kazadan beridir aklıma sigara gelmiyor hiç. ne el boşluğu yaşıyorum ne yemekten sonra otomatik istek oluyor. hiç biri olmuyor. benim asıl kafamı kurcalayan sigara sonuçta madde bağımlılığı, ben sigara içmediğim halde hiç bir sıkıntı yaşamamıyorum. oruç tuttuğum zamanlarda bile bir kaç saate dayanamazdım kafa ağrısında, dikkat kaybından bir garip oluyordum. şimdi hiçbiri yok.

sizce arkadaşlar bunun sebebi nedir? ben sigarayı nasıl bıraktım? beyinlik bir sorun var mıdır sizce?

 
yoğun ağrı kesici, kas gevşetici filan kullandıysan fiziksel bağımlılığı atlatman kolay olmuştur.
belki travma da ruhsal anlamda böyle bir değişiklik yaratmıştır, genelde tersi beklenir ama.

  • red g  (10.07.15 19:31:45 ~ 20:41:29) 
zibilyon nedeni olabilecegi gibi bence iyilesme sürecinde, vücut arinmis(serumlar oh oh) tahminden cok daha hizli bir sekilde maddeye olan asinaligi yitirmis.

teori, bilirkisi falan degilim.
  • wiillii  (10.07.15 19:32:54 ~ 19:44:00) 
ağrı kesicisini yoğun kullandırtmışlardır. karbugamda da kırık var çünkü. hastanedeyken ağrı hissetmiyordum pek. muhtemelen yoğun verdiler.

dediğiniz hiç aklıma gelmedi. çok mantıklı.
tersi derken hocam onu anlamadım?
  • uyuya kalip kavimler gocunu kaciran adam  (10.07.15 19:37:12) 
ruhsal travma sonrası bağımlılıklarda artma ya da yeni bağımlılıkların ortaya çıktığını görebiliriz bazen, ona istinaden tersi olabilirdi dedim.
ama büyük ihtimal sizin psikolojikten çok fizyolojik bağımlılığınız ön plandaymış. (örneğin sabah kalkar kalkmaz yakanlar genelde bu grupta oluyor) bir de tabii o dönemde alışkanlıklarınız da değişti. sosyal hayatınız, yaşamınız filan derken hayırlı olmuş:) geçmş olsun tabii bu arada:)

  • red g  (10.07.15 20:43:55 ~ 20:45:03) 
geçmiş olsun, ani ve büyük değişikliklerde insanların fiziksel yada psikolojik ihtiyaçlarına dair önem sırası değişiyor bir anda, askere gidildiğinde tuvalete çıkamamak, libido yoksunluğu vs. de birer örnek olabilir bunlara, günde 3/4 paket sigara içenler hastanede yatmaları gerektiğinde genelde sigara ile ilintileri kesiliyor birden, iyileşme sürecinin sonuna doğru ise istek tekrar baş gösteriyor çünkü mevcut duruma alışılmış ve bununla birlikte eski alışkanlıklara da geri dönülmüş oluyor bu dönüş sigarayı da kapsıyor. tabii sizin durumunuz biraz daha farklı olabilir, yoğun ilaç ameliyat ve tıbbi müdahaleler ile hem fiziksel hemde psikolojik bağımlılığınız sekteye uğramış ve buna istinaden de vazgeçilmiş olabilir ki ne mutlu size, umarım tekrar başlamazsınız ve hızlıca iyileşirsiniz.

Hepsi tamamen teori ve pederin hastanede yattığı döneme dair gözlem ile ilgilidir doğru olmayabilir.
  • selam  (10.07.15 21:33:33) 
çok teşekkür ederim arkadaşlar.

dedikleriniz aklıma gelmemişti hiç. gayet uygun söyledikleriniz. yataktan kalkamıyordum, ağrılarım var, sürekli açtım, hastanede bulunmanın verdiği değişiklik, psikolojik olarak çökmem vs.. bunlar ve ilaçlar sayesinde atmışım tamamen sigarayı. gayet mantıklı.

eğer sizlerde kullanıyorsanız bırakın. inanın yemek ve çay lezzetinden bir şey kaybetmiyor. üstüne veya yanında sigara olunca artmıyormuş lezzeti.
  • uyuya kalip kavimler gocunu kaciran adam  (11.07.15 00:18:31 ~ 00:46:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.