[]

y. dışında yüksek lisans

1-yurtdışında master yapmak istiyorum. ama hangi ülkeye gideceğime bir türlü karar veremiyorum. abd, avrupa'daki bazı ülkeler, avustralya ve kanada. bunlardan birini istiyorum. başvuruda bir limit var mı? yoksa bu ülkelerdeki belirlediğim okullara başvurayımda hangisi çıkarsa oraya mı gideyim?
2-bir de dal olarak işletme geçiyor aklımdan ama. buna mba deniyor bildiğim kadarıyla. kimisi bunun öğrencileri yolmak için çıkarılan bişey olduğunu söylüyor. hakkaten de öyle midir?
3-bi de toefl, gre falan gerekiyor. bazı okullar bunların sonuçları olmadan başvuru kabul etmiyor bildiğim kadarıyla. ama bazıları ediyor. peki diyelim o kabul eden okullardan birine deadline'dan önce başvurdum. sonra sınavlara girdim. peki sınavların sonuçlarını da gene deadline'dan önce mi ulaştırmalıyım onlara? yoksa bi kere başvuruyu yaptıktan sonra istediğimiz zaman yollayabiliyor muyuz?


 
1- başvuruda limit yok ancak başvuracağınız okulun istediği belgeleri inceleyin, diploma, osym yerleştirme belgesi (bazısı), lise diploması(bazısı) gibi şeyler var ki bunları tercüme ettirip notere onaylatmanız gerekir. tercüme her biri için 30 lira + notere de 45 lira gibi bir para vermeniz gerekir. neyse ki tercüme ve noter onayında kopyalar için ek ücret alınmıyor bildiğim kadarıyla. bunların yanında her okula gönderi için posta değli de ups gibi kargo şirketlerini seçerseniz bir de bunu hesaba katın. mali açıdan limit getirebilir bu kargo işi.
2- mba kişiye ne katar bilmiyorum ama yöneticilik pozisyonları için büyük bir kriter.
3- her okul ile iletişime geçmeniz gerekir. toefl gibi belgeleri deadline dan sonra da gönderebilme imkanınız da olabilir. ancak ilgili kişinin onayı alınmadan bunu yapmayın. ayrıca başvuru belgelerini gönderirken ek bir kağıda bu olaydan da bahsedin, görüştüğünüz kişinin ismi vs, ki eksik belge durumu ile başvuru iptal olmasın.

toefl için 4(sanırım) okula ücretsiz olarak sonucu gönderme seçeneği var. daha fazla okul için (limit var mı sorusuna ek) ek ücret ödemeniz gerekir.

başvurular okula göre değişiyor, "olabildiğince erkenden" araştırmaya başlayın.
kolay gelsin
  • sttc  (16.09.09 02:23:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.