[]

Okul Öncesi Öğretmenliği & Çocuk Gelişimi & Sınıf öğretmenliği

Merhaba,

Kız yeğenim için okul araştırmaları yapıyoruz. Okul öncesi öğretmenliği, Çocuk gelişimi ve Sınıf oğretmenliği bölümlerini istiyoruz.

%50 burslu olarak Bahçeşehir Üniversitesi'nde Okul öncesi öğretmenliğini ayrıca Çocuk gelişimini kazanıyor.

Okul öncesinin artısı tamamen ingilizce, Çocuk gelişiminde sadece istersen hazırlık var o kadar.

Genel itibariyle Çocuk gelişimi mezunu olanlar Okul öncesi öğretmenliğinden mezun olanların her bir özelliğe sahip oluyor, kreş açma, anaokulu öğretmeni olma v.b. artı olarak aile danışmanlığı (gerçi bunu sosyoloji, felsefe okuyanlar falan da olabiliyor) hastanelerde çocuk gelişimci olabiliyormuş (hoş hastanede çalışan birisiyle konuştum hiç çocuk gelişimci görmedim dedi) zaten çocuk gelişimi bölümü sağlık fakültesinde.

Sınıf öğretmenliği puanları zorluyor gelmeme ihtimali var.

Sizce bu üçünden hangisi yazılmalı?

İngilizce okul öncesini okursa en azından iyi bir ingilizcesi olur diye düşünüyoruz.

Bir de, okul bitince atamalarda sıkıntı olursa ingilizce bildiği için belki kreşlerde falan iş bulma olasılığı daha fazla artar.

Kpss'den devlete atanmak istediğinde okul öncesi öğretmenliğinin atamasında sıkıntı var mı? Yoksa sınıf öğretmenliği daha kolay mı atanır?

 
Her türlü okul öncesi bölümünü seçsin. En kolay atanan branşlardan biri. Bizim okula gelen okul öncesi öğretmeninin puanı 54. Aynı okula ben 81 puanla yerleşmiştim (branşım ingilizce bu arada).

Edit: sınıf öğretmeni de 72 puanla gelmişti.
  • köstebek kurabiye  (06.07.15 12:11:33 ~ 12:14:19) 
@köstebek kurabiye, teşekkürler.

Bahçeşehir ingilizce okul öncesi öğretmenliğini seçecek. İngilizce okumasının okul sonrası bir faydası olur mu? Çocuklar ile zaten kreşlerde falan ingilizce öğretmeni olursa o ders verecek.

Sınıf öğretmeni olup 72 ile atanmaktansa okul öncesi oluo 54 ile atanmak daha iyi değil mi?
  • amarat  (06.07.15 13:41:35) 
branş öğretmenliğini desteklemişimdir her zaman ama atanması daha zor evet. şu üçünden biri dersen okul öncesi öğretmenliği derim. madem küçük çocuklarla uğraşmak istiyor. e atanması da kolay. kendim kazandım gitmedim deliler gibi pişmanım.


  • rayde  (06.07.15 13:47:17) 
ingilizce bölümde okumasının kişisel gelişim dışında hiçbir şeye faydası olmaz eğer devlet okullarında çalışmak istiyorsa. ana sınıflarında çocuklar çoğu devlet okulunda ingilizce görmüyor. eğer istisnalar varsa da onlara okuldaki mevcut ingilizce öğretmeni ders veriyordur ki olması gereken de budur.

ama kardeşiniz ben kolejlerde çalışacağım, özel kurumları tercih edeceğim derse (ki demesin, ücretler devlete oranla çok çok düşük) o zaman ingilizce'nin artısı olur. çünkü çalışacağı kurum bir de ingilizce öğretmeni tutma derdinden kurtulmuş olur ve adaylar içinden hali hazırda ingilizce biliyor olan kardeşinizi seçer.

yine de bana kalırsa üniversiteyi ingilizce okuması daha avantajlı. çünkü bu devirde ingilizce bilmemek artık ayıp. iş hayatında kullanmayacak olsa bile kişisel gelişim, yabancı kaynaklara erişim vs. açısından gerekli.
  • köstebek kurabiye  (06.07.15 15:29:18 ~ 15:30:13) 
@köstebek kurabiye, çok teşekkürler.

Çocuk gelişimi okusa okurken formasyon eğitimi alabiliyor mu? Formasyon alan çocuk gelişimci öğretmen de olabiliyor bildiğim kadarıyla. Yanılıyor muyum?
  • amarat  (06.07.15 16:06:16) 
şu anki yönetmelikle alınıyor diye biliyorum. ama türkiye'de yarının garantisi yok biliyorsunuz ki. adamın biri çıkar, ben almalarını istemiyorum vermeyelim bunlara formasyon der yeni bir yönetmelik çıkarır o zaman formasyonun önü kapanır kardeşinize. eğitim fakültelerine, yani öğretmenliğe puanı yetiyorsa kardeşinizin kesinlikle okul öncesi öğretmenliğini seçsin. hiç öyle formasyonla falan uğraşmadan okul bitince kpss ile direkt atanır devlet kurumlarına.


  • köstebek kurabiye  (06.07.15 16:14:12) 
@köstebek kurabiye, aslında yarım gün çalışmak istediği için öğretmenlik istiyoruz. Çocuk gelişimi okusa mecbur 9-5 arası çalışacak. Madem öğretmen olmak için okuyorsa zaten öğretmenliği okuması mantıklı. Zaten çocuk gelişimini söylememizin nedeni hem öğretmen olabiliyor hem de başka şeyler olabilir diye.

Açıkçası 9-5 çalıştıktan sonra ingilizce işletme okur 9-6 çalışır daha iyi olur düşüncesindeyim.


Okul öncesi öğretmenliğinde atama nasıl? Zor mu?
  • amarat  (06.07.15 16:38:00) 
2014 eylül'de (ana atama) 10583 başvurudan sadece 1922'si atanabilmiş okul öncesi öğretmenliğine. taban puan 76. Atamalar o kadar da kolay görünmüyor gibi. Sonraki dönemde de 6330 başvuru/894 atama yapılmış. Taban puan 73'e düşmüş. İyice araştırın bence (ikgm.meb.gov.tr


  • tekel200001  (06.07.15 16:41:30) 
atama puanları her sene alıma göre değişir. eğer çok fazla kişi alınacaksa (ki en fazla öğretmen alan branşların başında gelir okul öncesi) o zaman puanlar da düşer. şu an puanlar 60-70 dolaylarında geziniyor. okul öncesi'nin puanları hiçbir zaman öyle aman aman yüksek olmadı. doğru düzgün sistemli bir çalışma ile batı illerine bile atanabilir.

not: sırf yarım gün çalışsın diye ise bu telaş boşuna seçmesin. sandığınız gibi bir meslek değil öğretmenlik. bunun okul haricinde de birçok sorumluluğu var. gerçekten çocukları seviyorsa ve bu işi layıkıyla yapabileceğine inanıyorsa yapsın. eğitimcilik herkesin sandığı gibi kolay bir iş değildir.
  • köstebek kurabiye  (06.07.15 16:48:47 ~ 16:56:59) 
Yeni günde yeni bilgi ekleyecekler var mı?


  • amarat  (07.07.15 10:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.