[]

Fiesta hangisi?

Merhaba,

Ikinci el bir araba alacagim su ikisi arasinda kaldim.

ford fiesta 1.4 tdci dizel, 2012 model

ford fiesta 1.25 benzinli, 2013 model.

genelde istanbul icin, bazen sehirler arasi yol yapacagim, hangisini tavsiye edersiniz. (fiyatlar, kmler vs ayni).
2013 modelin kasasi yeni bildiginiz gibi. yokusta 1.25, 1.4 cok fark eder mi?


edit: 1.25 olan 82 beygir, 1.4 olan 75 beygir gibi gorunuyor.

yeni kasa olmasi da ikinci elde satarken daha degerli olmasi anlamina gelecek tabii

 
Fiestanin 1.25 motoru kaç beygir bilmiyorum. Soruna tam cevap olmayabilir belki ama. 1.4 tdci 2005 model fiesta sahibiyim. Arkadaşım 1.2 benzinli jetta almak istediğinde çok tereddüt ettim o araba gitmez 1.2 falan diye. Test sürüşüne gittik ve ben kullandım. 1.2 araba benim 1.4 dizelden daha iyi gidiyordu neredeyse. Diyeceğim odur ki artık yeni nesil 1.2 motorların beygirleri yüksek ve genelde turbo beslemeli olduğu için öyle gitmez gibi bir durum olmuyor. Gayet iyi gidiyor ki fiesta daha hafif bir araba jettayla kıyaslayınca.

Dizel benzin ayrımına gelecek olursak senede 15000'den az yol yapıyorsan dizele pek bulaşma derim. Dizelin sanayide yağ değişimi 250'den aşağı çıkmazken benzin 150 yi bulmaz bile. Bakımları daha pahalı.
  • Dr_Stat  (05.07.15 11:16:27) 
kesinlikle dizel


  • basond  (05.07.15 11:17:09) 
1.25 olan 82 beygir, 1.4 olan 75 beygir gibi gorunuyor.

yeni kasa olmasi da ikinci elde satarken daha degerli olmasi anlamina gelecek tabii
  • poset  (05.07.15 11:17:42 ~ 11:18:19) 
2012 dizel 1.4 sahibiyim. Herkese öneriyorum arabayı. Yakıt olarak gayet iyi. Performans bakımından da gayet verimli bence .. Hem de ileride satılması daha kolay olur.


  • ondkz  (05.07.15 11:28:40) 
paketleri aynı mı? aralarından biri titanium paketse onu tercih et. bende de 2012 model fiesta 1.4 tdci var, yakıt tüketimi konusunda inanılmaz başarılı. arkadaşlardaki 1.2 benzinli araçlara göre epey yakıt tasarrufu sağlıyorsun. o açıdan tavsiye ederim. yokuş çıkarken iki arabayla da vites düşürürsün.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (05.07.15 11:30:46) 
Cok zor bir karar ama gaza basarken cekinmemek, bir yere giderken yakit hesabi yapmamak icin dizel.

Soyle ki, benzinlinin sehir ici tuketim verisi 7.5 gozukuyor, dizeli bulamadim da 5.5 olsun max. Km'de 14 kurus fark oluyor yilda 2000 liraya yakin fark olur. Makyajli kasadan dolayi cok deger kaybetmez kaybetse bile yakittan cikarirsiniz onu, temiz kullanilmissa bakimlari yapilmissa dizel diyorum yani.
  • signore  (05.07.15 11:31:50) 
bende dizeli var, 18-19 kr arası yakıt sarfiyatı var. o sebepten dizel alın diyorum.

ısrarla yeni kasa yazmışsınız ama kasada bi değişim yok, sadece makyaj var, ki o da çok çok farkeden birşey değil. ondan ziyade titanium x olması satarken kolaylık sağlar
  • nucleon  (05.07.15 11:44:06) 
Yukarda arkadaşın bahsettiği 1.2 tsi motor. Yani turbo benzinli. Fiestanin turbo benzinli motoru yok o yüzden hiç karşılaştırmaya gerek kalmaksızın dizel alin rahatiniza bakın...


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (05.07.15 15:42:45) 
Jettanın 1.2si 105bg. Dizel az yakmasının yanında atmosferik 1.25ten performanslı olacaktır


  • fbu95  (05.07.15 16:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.