[]

Teee eskilerden bir test dergisi

90-91 senelerinde Anadolu Lisesine Giriş Sınavı'na hazırlık için yayınlanmış haftalık bir test dergisi vardı (yaşımız ortaya çıktı:P). Dergiyle ilgili hatırladıklarım :
- Adının Can olduğunu hatırladığım bir çocuk karakteri vardı.
- Adının RAM olduğunu hatırladığım bir bilgisayar karakteri vardı.
- Bunların arasındaki diyalogların olduğu sayfalar vardı dergide, RAM Can'a sorular sorarak o ayki konulara giriş yapardı sanırım.
- Can ve RAM'in çizimleri vardı dergide. RAM, kolları ve suratı olan bir monitör idi.

Bu dergiyi almış, hala hatırlayan, adını bilenler var mıdır merak ettim? Zaman zaman aklıma geliyor, sonra da takılıyor dünyanın en mühim derdiymiş gibi.. :)

 
ABCD derginin adı
Milliyet Çocuk yayınlarından, Yalvaç Ural editörü
Hazırlayan ise Belkis Çorakçı Dişbudak
Harika bir seri idi ve maalesef şu an tamamı ne hazırlayanın elinde ne de editöründe var,
toplam 32 sayı idiler, elinde tamamı olan varsa alınıktır
Ayrıca neredeyse Türk eğitim sistemin en büyük derdi olan herşeye de devadır.
Akıla takılacak kadar da güzel bir dili vardır ( kesinlikle objektif olamıyorum).
Yok ya gerçekten iyiydi.
  • gdduman  (14.09.09 17:32:19 ~ 17:42:38) 
doğan kardeş dergisinin; bir çocuk, elleri kolları olan monitor ile bir dinozorun maceralarını içeren aylık eki vardı. ilk sayılarda bilgisayarı tanıtıyor ve sonra bilgisayar programcılığını anlatıyordu. sanırım dinozorun adı taşkafaydı ve hiç anlamıyordu bilgisayarı.

test dergisi dediğin için bu olmayabilir ama benim elimde(ailemin evinin balta girmemiş dehlizlerinde) hepsinin olması lazım. "dolu dolu anadolu" adlı çocuk mitoloji kitabı kazanmıştım doğan kardeşten, o da var 100 milyara satarım isteyene.

konuyla alakasız olacak ama doğan kardeş dergisi benim örneğini bir daha hiçbir yerde görmediğim derecede çocuklara bilimi ve sanatı sevdirmek için hazırlanan sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya ileri muhteşem bir dergiydi. öyle bir derginin yeniden piyasaya çıkması o kadar uzak görünüyor ki şu an içim sızlıyor.
  • efe  (14.09.09 20:24:27 ~ 20:31:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.