[]

ege üniv.

ege üniv. fizik bölümünde okuyorum. bu sene 4. sıftayım. ama 6 tane alttan dersim var. 2 tane ilk dönemden, 4 tane ikinci dönemden. bizde bağıl sistem olduğu için bir dönemde 26 kredilik ders seçebiliyorsun. 4. sınıfta, ilk dönem 3 zorunlu ders var. kredileri toplamı 11.5 yapıyor. 3 te seçmeli seçmemiz gerekiyormuş. bunlarla beraber toplam kredi 17.5. 7 kredilik te alttan dersim var. yani toplam 24.5. 26'yı aşmıyor. yani ilk dönem için bir problem yok.

ikinci dönem ise iki zorunlu ders var. toplam 8 kredi yapıyor. 4 tane alttan dersle beraber 23 yapıyor topalm kredi. yani ancak 3 kredilik bir tane seçmeli ders seçebiliyorum. eğer böyle olursa bir problem yok. ama kimisi diyor ki ikinci dönem 3 tane seçmeli seçmen gerekiyor. böyle bir zorunluluk var mı? çünkü bir arkadaş, 140 krediyi doldurduktan sonra mezun olursun, fazladan kredi seçmene gerek yok demişti. nedir olayın aslı? bağıl sistemi bilen arkadaşlar, ege'de fen fakültesinde okuyan arkadaşlar bir el atabilirler mi?


 
seçmeli derslerin alınması mecburidir. benim bölümde 4. sınıf her dönem 1 teknik 1 de teknik olmayan ders seçilmesi gerekiyordu. alttan aldığım dersler sağolsun kreim yetmedi ve uzattım.

kredi sorunu olmasaydı, bir dönemin seçmelilerini daha az yoğun olduğun diğer dönemde alabilirdin. mesela güz yarıyılında almadığın seçmelileri, kredin müsait olsaydı bahar yarıyılında başka seçmeli dersleri üçer beşer alarak halledebilirdin. okulun uzar gibi gözüküyor, geçmiş olsun.
  • obez kirpi george  (08.09.09 20:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.