[]

3.09 mezuniyetle dgs

selamlar,

elektrik enerjisi üretim iletim ve dağıtımı mezunuyum. DGS'ye girip elektronik mühendisliğine geçeyim diyorum. mezuniyetim 3.09. Şöyle taşrada bir üniversite tutturmak için ne kadar kasmam gerek? Rakipler güçlü mü? Sınav genel olarak nasıl?

Bir de ders denkliği hususunda bilgisi olan var mı? Sıfırdan mı okurum mühendisliği?

Sağ olunuz.

 
matematikle aranız iyiyse dgs sizin için sorun olmayacaktır, geçen yıl sorular zor görünmüyordu ama bu tabii dışarıdan amatör bir gözlem :)

okullar genelde ilk yılı intibak yılı olarak belirler ve ilk iki sınıftan almadığınız mühendislik derslerini almanızı isterler. sonrası için sizin önlisansta aldığınız ders içeriklerinize göre muhaf olacağınız dersler belirlenir ve kalanlardan kredi tamamlarsınız. bazen belirli dersleri mutlaka alma şartı getirebilirler siz benzerini önceden almış olsanız bile. bunlar genelde gittiğiniz okula göre değişen şeyler. ama en az 3 yıl zaman ayırmanız gerekir, yaz okulu olan bir okulda belki süre kısalır tam emin değilim.

dgs ile mühendislik okuyan çok insan var bence siz de yaparsınız. 2 ay kadar zamanınız var, test çözmek için yeter, temel matematikten çok eksiğiniz yoksa.
  • misssler  (24.05.15 09:52:10) 
DGS kazanmış birisi olarak, yaparsınız. Intibak kalktı artık çapraza düşüyorsunuz ilk sene. 3. sınıftan başlatırlarsa 1. ve 2. sınıftaki bütün dersleri geçmeden 3. sınıftan ders alamıyorsunuz. DGS nin bütün olayı hızlı soru çözmek, yani konulara felan takılmayın düzenli çalışırsanız oluyor.


  • masa penisi  (24.05.15 10:11:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.