[]

Rüyada farkındalık

Çok küçüklüğümden beri neredeyse gece yatıp istemli bir şekilde rüya görebiliyorum arkadaslar, rüyada her daim bunun bir rüya oldugunun farkındayım istemli olarak ucuyor, havada taklalar atıyor, hatta abartıp basketbol oynuyor türlü double pump smaclar vuruyorum. Bir de kamuoyuna bunu sunayım kendim gibileri bulayım istedim, heroes da prof.suresh in aradıklarından biri miyim, yoksa herkes gibi miyim bir söyleyiverin ne olur, tutma beni ucuyorum hafız...




 
(bkz: lucid dreaming)
Rahat lucid yaşayabilenler, astrala da çok daha kolay çıkar. Yalnız bir kötü yanı olduğu söylenir çünkü uyku halinde beyin halen daha çalışır, bu yüzden faydalı bir dinlenme yaşanmaz derler.

  • 3200  (09.07.07 20:56:36) 
ilk zamanlar ucma daha doğrusu havada yüzme olarak ortaya çıkan bu durum, zamanla mekanı kurgulamak konuyu kurgulamak hatta karakterleri seçmeye kadar gitti, izledigim bir dizi,film,spor müsabakasını artık rüyalarımda tecrübe eder oldum yaklaşık 15 yıldır demek ki anormal bir durum var ortada ünlüler çiftliği gibi rüyalar seciyor lost adasından yürüyerek kaçıyor, anime karakterleri ile sohbet bile ediyorum arkadas.


  • mikelarteta  (09.07.07 21:06:18) 
eskiden daha sık ve etkili bir şekilde bilinçli rüya görürdüm, daha fazla uçardım (havada yüzerdi). artık ne yazık ki o kadar sık olmuyor. hayalgücünün faalliğiyle doğruı, beyinsel yorgunlukla ters orantısı var sanki bu durumun.


  • lykos  (09.07.07 21:13:37) 
Bariz bir şekilde lucid dreaming yaşıyorsun, internette "lusid rüyalar" ya da "lucid dreaming" kelimeleriyle arayabilirsin. Gördüğüm çoğu kişi bunu becerebilmek için bayağı uğraşıyor, programlar kullanıyor, antremanlar vs. yapıyor. Sen kendi kendine yapabiliyorsun, bence biraz astral projection dur vs gibi konulara biraz merak salmanı öneririm, beyin yapında bariz bir potansiyel var çünkü.


  • 3200  (09.07.07 21:36:27) 
iyi hoş güzel fekat kötü yanları da yok değil.rüyalardaki bu "özgürlük" uzun uyku seanslarına itebilir ki o da sakat, gerçek dünyadan soğutur, farkında olmadan uyku delisine çevirir.


  • vampyria  (09.07.07 21:41:56) 
Aynı şey bende de çok fazla oluyordu, hatta eğer işin içine uçma vs girmediyse rüyada olup olmadığımı anlayamıyordum tamamen uyanıkmışım gibi oluyordu her şey. Ama son 3-4 senedir neredeyse hiç rüya görmüyorum. Sanırım hayal gücünün kullanımı ile ilgili olabilir çünkü çok çizgi roman okuduğum dönemlerde tavan yapmıştı bu olaylar.


  • crown  (09.07.07 23:08:15) 
gecmi$ olsun. iyi bir $ey oldugunu soyleyeyem acikcasi =(


  • katafalk  (09.07.07 23:53:04) 
benim bu yüzden uyanmadığım işimi gücümü aksattığım oluyor.


  • trendkill  (10.07.07 01:44:12) 
bambaşkaymışsın, güzel bi olaymış. rüyanda istediin adamı sıkıştırıp dövebiliyorsan senden huzurlusu yoktur.


  • sickbastard  (10.07.07 10:05:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.