[]

İngilizce için yurtdışı ne kadar mantıklı?-Çok Kararsızım, bir yardım!-

Bölümümü İngilizce okuyorum. Makaleleri okurken, hocaları derste dinlerken, paper yazarken zorlanıyorum açıkçası. Yurtdışına gitme planım var bu yaz, 2 aylığına. Bir yandan bana aşırı pahalıya patlayacak, ailemi zor durumda bırakmak istemiyorum, bir yandan da writinge, readinge ne kadar yararlı olabilir ki diyorum. Onun yerine kendim İngilizce'ye maruz kalsam 2 ay sanki yine baya ilerleme kaydedebilirim gibime geliyor.

Çok kararsızım. Ne diyorsunuz?


 
şayet sıkıntın makale yazıp okuma gibi durumlarsa yurtdışı pek gerekli değil bence. Kendin de gayet kolay aşarsın bu durumu.

www.readitenglish.com

burda önce seviyeni belirliyorsun sonra senin seviyene göre verilen article'ları okuyarak yavaş yavaş seviye atlıyorsun. bilmediğin kelimenin üstüne gelince açıklaması falan çıkıyor.
  • unsuz bir turk dusunuru  (03.05.15 15:34:49) 
speaking konusunda çok faydalı olur, bol bol pratik yapmış olursun, yabancı dilde kendine güvenin artar. ama writing ve reading'e bir katkısı olacağını düşünmüyorum 2 ayda.


  • darkredanger  (03.05.15 15:35:34) 
writing ve reading için kendiniz kassanız daha iyi olur.
düzenli olarak küçük makaleler yazın, hatta biraz kaynak ayırıp yazdıklarınızı birine (tercihen native speaker) düzelttirin.
speaking içinse konuşmak şart galiba. önceliğiniz oysa gidebilirsiniz, ama reading writing'de de pratik esas, ne kadar okur ve yazarsanız o kadar ilerler.
  • uçamayan haşere  (03.05.15 15:54:32 ~ 15:54:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.