[]

yıllık izin - haftasonu

merhaba beyazyakalı emekçi kardeşlerim. size bir sorum var.

şimdi 14 gün yıllık iznim var. kuş kadar bir şey. bunu kullanırken, çarş-perş-cuma izin alıp haftasonu ile birleştirdiğimizde 5 gün izinden mi yiyor 3 gün mü?

iş kanunu ile ilgili örneklerde hafta tatili eklenir gibi bir şey okudum ama orada hafta tatilini sadece pazar olarak almış. okuduğum yazı da şu idi ---> [Yıllık izinlerinizi kullanırken, izin sürenize rastlayan hafta tatili ile ulusal bayram ve genel tatil günlerinin bu sürelere ilave edilmesi gereklidir. Örneğin 14 günlük yıllık izne ayrılan bir işçi, bu süreye 2 gün de hafta tatili rastlayacağından, fiilen 16 gün yıllık izin kullanacaktır.]

cumartesi pazar'ın tatil olduğu kurumlarda (banka) nasıl oluyor bu iş?

aydınlatırsanız çok sevinirim.

 
Hafta tatilleri ekleniyor demiş. Yani sen cumartesi pazar çalışmıyorsan haftalık 2 gün eklenecek, sadece pazar çalışmıyorsan 1 gün.


  • six packsiz  (01.05.15 14:24:51) 
normalde senede iki defa cumartesi eklenir diye biliyorum. bizde öyle. yani çarşambadan başlayıp diğer pazartesiye kadar izin alırsan cumartesi dahil 4 gün izin kullanmış sayılırsın. ama bu senede 2 defa geçerli. sonrasında cumartesi de eklenmiyor.


  • tepedeki psychedelic adam  (01.05.15 14:51:44) 
Kurumdan kuruma degisiyor ama bankadayim ben de. Bizimki haftasonunu izinden dusmuyor diye biliyorum. Ara ik dan birini ogren en kolayi o :)


  • solenkol  (01.05.15 15:48:46) 
bizimkiler resmi tatilleri saymazlar yıllık izinden. doğrusu da bu


  • argent dawn  (01.05.15 16:12:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.