[]

araştırma görevlisi yurtdışında doktora

seneye yüksek lisansı bitireceğim. 33a kadrosundan araştırma görevlisiyim. yurtdışında doktora yapmaya gidersem maaşım donduruluyor mu? veya burs bulursam hem maaşım hem de bursum mu olmuş oluyor? burs filan çok önemli değil eğer maaşım kesilmezse bana hayli hayli yeter. bir üniversite bulup doktora yapıp geri dönmek gibi bir düşüncem var da.




 
Maaşın kesilir, 33a olarak kadrolusun ama geçici görevlendirme süren o kadar uzun olamaz. En fazla 1.5 yıl falan görevlendirilirsin. O da doktora için olmaz, doktora sırasında araştırma olur. 1.5 yılın bittiği gün geri dönüp 3 yıl zorunlu hizmet yapmazsan da işini kaybederek aldığın maaşı geri ödemek zorunda kalırsın. Sadece YÖK bursu alarak üniversitede görevlendirilen kişiler anlaşmalı oluyor ve döndüklerinde okulda devam edebiliyorlar. Onlar da maaş almıyor, ama YÖK'ten burs alıyor. Yurtdışı doktora için görevlendirmeyi geçtim, istifa etmek durumundasın. Torba yasa ile mümkün değil bu.

Yine de bir arayıp öğreneyim. Belki böyle değildir. Burayı bir 10 dakikaya editlerim.
  • aychovsky  (30.04.15 17:09:52 ~ 17:12:18) 
Aradim ogrendim.
1. Eger universitenizden YOK bursu ile anlasmali olarak giden varsa, o sekilde gidebilirsin. Aldigin sey maas degil de burs olur.
2. Normalde cogu universitede yok ama, daha once ornekleri varsa bu sekilde gonderilmelerin, sen de talep edebilirsin.

Bunun disinda bilinen bir maasla gonderilme sekli yok ama personele sorabilirsin bunu. Ek olarak doktora sirasinda arastirma icin gitme secenegin var.
  • aychovsky  (30.04.15 19:05:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.