[]

yaz öncesi azıcık şekle girmek, göbeği toparlamak

boy: 1.80
kilo: 105
yaş: 36
cinsiyet: erkek

kilonun çoğu, hatta belki hepsi göbekte toplanmış durumda. meme altından başlayıp kasıklara kadar koca bir göbek ve yanlar (simit modeli). bu kiloya göre ufak sayılabilecek popo, ince bacaklar, geniş omuzlar, lömbür lömbür olmayan kalın kollar. göbek olmasa aslında bayaa şekilliymiş gibi duracak, ama koca göbekle bildiğin şişko bir adam.

tipim gözünüzde canlandıysa soruma geçeyim. temmuz'a kadar, yani yaklaşık 2-3 ayda şu göbeğimi biraz olsun inceltmek istiyorum.

koşmak, yürümek bana göre değil. yapabileceğim en iyi spor yüzme. iyi yüzerim. zaten bu omuz ve kolları da bir zamanlar yüzmeme borçluyum. havuza da yazıldım. şimdi bana 2-3 ay boyunca göbeğimi biraz toparlayacak bir egzersiz ve beslenme programı lazım. tamamen eriyip dümdüz olmasının imkansız olduğunu biliyorum. en azından biraz küçülse bile olur.

bana yardımcı olabilecek olan var mı?

 
1 ay'da vucut kendine gelse. 3 ay bence çok kısa bir süre ki en zor yağ yakılan yer göbek bölgesi.

Diyetisyen+fitness+irade
  • 1917  (28.04.15 13:14:00) 
senin bi en az 30 kilo vermen gerek ne azıcık hocam (: kızma ama sen şu 2 ayda bir kardiyo çalış yoğun şekilde


  • darkwizard  (28.04.15 13:19:32) 
  • arnold schwarzeneger  (28.04.15 13:22:30) 
sporla hiç uğraşma kendini yorma boşuna. senin mideni ve işkembeni küçültmen lazım onu da yediklerini azaltarak karbonhidratı azaltarak yapabilirsin. 30 kilo fazlan var onu verdikten sonra biraz kaslarını şişirmek için spor yapıp, ağırlık kaldırırsın. şimdi boşu boşuna kan ter içinde kalırsın. sporla kilo verilmez. yediklerin içtiklerin kilo yapar.


  • kelepir  (28.04.15 13:44:27) 
öncelikle ciddi anlamda kilo vereceksin ki o göbek küçülsün..

koşmadan veya hiit tarzı çalışmadan (ve tabi ki mutlaka diyet desteğiyle) o kadar kısa sürede mümkün değil şekle falan giremezsin...

hem de bana sorsan haftada 3-4 kere ciddi anlamda yüklenmen lazım... çok istiyorsan yaparsın... tamamen ne kadar istediğinle ilgili...

koşma sana göre değilse kilo vermeyi şekle şemale girmeyi yeterince istemiyorsun demektir... istediğimiz her şeyin bedeli hoşumuza gidecek veya kolay şeylerden oluşmuyor ne yazık ki, no pain no gain ;)

motivasyon olur belki; (bana göre uzun) bir süre aradan sonra spora başlamıştım. bir buçuk ayda kilom 1 kg artmış, ve yağdan 1 kg vermişim...

haftada beş gün her akşam spora gidip,
haftada üç kere body programı yapıp,
haftada her gün iki stüdyo dersine girip,
sonrasında da en az 45 dk ve üstü karın çalışınca

bu sonuç çıktı..

****

not: ama benim kilo sorunum yok, ben direk six pack'lere çalışıyorum... kilo sorunu için spinning, koşu bandı, kardiyo şart ...
  • holy diver  (28.04.15 13:58:05 ~ 14:18:00) 
bir de şu sayfaları beğen, git incele, yapabiliyorsan uygula..
acayip gaz veriyor :)

www.facebook.com
www.facebook.com
  • holy diver  (28.04.15 14:06:56) 
hocam bisiklet kullanma imkanın varsa es geçme derim. erkeklerde bisiklet göbek eritmede gayet başarılı. 30'dan sonra aynı dertler mevcuttu, az çok erittim ben.


  • teknikekip  (28.04.15 14:08:43) 
koşmanın bana göre olmamasının sebebi istemediğim için değil, bel fıtığı rahatsızlığım olduğu için. koşarken yapılan o minik minik yukarı aşağı zıplama hareketinin belim için uygun olmadığını söylemişti doktorum. yürüyüş öneriliyor ama o da dediğinizi karşılamıyor.

eliptik bisikletim de var evde. eğer koşmak yerine aynı şeyi onunla yapınca oluyorsa onu kullanabilirim.
  • kibritsuyu  (28.04.15 14:58:35 ~ 15:32:01) 
ben koşma, yürüme isteksizliğini keyfiyete bağlamıştım.. sağlık sorunu varsa tabi ki ona göre hareket etmeli...

bu durumda "şu olur mu" sorusuna kendi kendime cevap veremem ;) unutmazsam bizim salonda hocalara sorarım bu akşam, bel fıtığı olan birisinin neler yapabileceğini (ve eliptik bisikleti)..

en azından şu dakikadan itibaren yeme konusunda gerekli düzenlemelere başlayabilirsin. zira yeme düzeni desteği olmadan kilo vermek çok zor olur.
  • holy diver  (28.04.15 15:15:07) 
spor yap. bir tek yaza şekilli girmek için değil, hayatın için spor yap. gerisi zaten kendi gelir, zamanla öğrenirsin de zaten iyiyi kötüyü.

onun dışında yaşlı teyzeye anlatır gibi özet geçeyim:

yani sistem çok basit bilim adamı olmaya gerek yok. şimdi sen yaptıklarına bağlı olarak her insan gibi belli bir miktarda kalori yakıyorsun. bu kimi için 1000 kimi için 3000 kimi için 5000.

3000 kalori yaktıysan tüm gün - 2500 kalori aldın. noldu? gitti

3000 kalori yaktın - 3000 kalroi aldın - noldu? maintenance - iki dünyadan azıcık.

3000 kalori yaktın - 3500 yedin - noldu? büyüdün

ha ne kadar sağlıklı büyüdün. ne kadar sağlıklı küçüldün işte onlarda nasıl beslendiğine bağlı.

yüksek protein alarak küçülürsen kasları olabildigi kadar koruyarak küçüldün. az protein alarak küçüldün, kaslarıda kaybettin.

yüksek protein ve dogru oranda temiz karbo alarak büyüdün. noldu? sağlıklı büyüdün.

gidip mcdonalds çikolata yiye yiye büyüdün noldu? yağlı büyüdün.
  • darkwizard  (03.05.15 23:10:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.