[]

yurt ici turlar neden y. disi turlardan daha pahali?

Seker bayrami icin birilerine tatil ayarlamam gerekiyordu ve cesitli tur operatorlerinin sayfalarini gezdim. Gordugum hep benzer seylerdi. 4 gece konaklamali GAP turlari 700-1100 lira araliginda geziyor(ucakla). Otobusle gidersen de cok farkli degil isin asli.

Ulan sharm el seyhe tur var 299 €, ne bileyim kahireye var 239 €.

Nasil oluyor da boyle abuk subuk olabiliyor bu is anlamadim ben. Birisi aydinlatsin, parlayayim lutfen.

"Soyle guzel bir tur gorduydum gecen, bi bak istersen" seklindeki yanitlarinizda da cok degerli "tik" i koyuyorum. Kucuklerin gozle---

 
vergileri katmıyorlar o fiyata. aşağısında yazar bilmem ne vergisi şu para diye. o zaman yaklaşıyor birbirine bi de yurtdışı turlar için o devletlerden teşvik vs varsa o da indirime sebep olabilir.

aynı mantık türkiyede oda fiyatlarının yabancı tur operatörlerine nerdeyse bedavaya verilmesi gibi.
  • darknum  (02.09.09 20:38:16) 
çünkü yurt içi turlarda acenta hem rehbere hem ulaşıma dünya para bayılıyor, devlete ödediği vergi miktarı da artıyor. gap turu olması ile de alakalı olabilir, az sayıda iyi otel var ve fiyatları yüksek oldukça.. artı deneyimli/bilgili bir rehber gerektirir.

yurtdışı turlarının çoğu zaten yurt dışında aktivite gösteren bir acenta ile ortak yapılır. yani seni kendi acentaları gezdiriyormuş gibi gözükür ama gittiğinde bindiğin otobüsten yemek yediğin restorana kadar çoğu yer ikinci bir acenta tarafından ayarlanır. şimdi diceksin ki e öyle daha pahalı olması gerek.. değil işte.. oradaki acenta ucuzcu ve buradaki acenta da dünya vergi ödemek, planlamaya para bayılmak yerine kişi başına alınacak küçük bir komisyona fit olabiliyor.
kahire zaten tek başına gezmeye gitsen de çok pahalı bi yer değil.

tavsiye diyorsan;
alternatif turlar yapan güzel acentalar var, azıcık arama ile bulursun. biraz tatil anlayışına bağlı. şehir gezmek istiyorsan karadeniz'i tercih et..
paran varsa kuzey avrupa en güzeli derim ben..
  • zbam zbam  (02.09.09 23:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.