[]

yiyecek üzerine dükkan açmak...

şöyle ki öğrencisi bol, küçük bir ilçemize "subway" tarzı bir dükkan açmak istiyoruz.

-hukuki olarak yapmam gerekenler nelerdir acaba. (google da aradım websense saolsun içine etti) belediye izni, vergi levhası, sağlık bakanlığı ?

- dikkat etmem gerekenler neler olabilir, öneriler...

not: işime yarayan cevap verenin bursaya geldiğinde karnı doyurulur :D

 
öneri: fiyatlar pahalı olmasın, 3-5 kuruş daha fazla kar için kimseyi üzmeye gerek yok. mesela en basitinden su 50 kuruş olsun, bakkal fiyatı. kullanacağınız malzeme kaliteli olsun, titizliğe özen gösterin. öğrenci dostu olduğunuzu belli edin. böyle böyle yayılır ününüz..

gerekenler: birkaç yerde ufak ufak şeyler var, zamanınızı yiyecek biraz:

www.koniks.com
www.hisse.net
www.konak.bel.tr (büfe yazıp aratın)
  • dambil  (02.09.09 15:57:55 ~ 16:06:50) 
Projeniz hayırlı olsun der, gelirsem 2 veya 3 kişi olacağımızdan bu ekibi doyurmanızı rica ederim :)

A) Ticarete yeni başlayanlara genelde şahıs firması kurmaları önerilir. Çünkü kurulması da, kapatılması da diğer firma türlerine göre hem formalitesi daha az ve bu yüzden çabuk olur, hem de maliyeti düşük olur. Aşağıdaki işlemlerden son zamanlarda değişenler oldu mu bilmiyorum ama büyük bir fark muhtemelen yoktur. Ayrıca, işe başlayınca zaten gerekli (muhasebe defterleri, faturalar, vb.) evrakın tasdiki, hazırlanması ve defterlerin tutularak vergisel işlemlerin sürdürülmesi için SMMM (serbest muhasebeci mali müşavir) gerekeceğinden, işe başlamadan bir tanesi ile anlaşırsanız bu işlemi ücreti mukabilinde (korkulacak bir rakam değildir) yapar.

B)
1) Vergi dairesine (Bildirim Formu, Kira Kontratı veya Tapu Fotokopisi, İşe ilk başlayan kişinin noter tasdikli imza sirküleri, İkametgah İlmühaberi, İşe Başlama Formu, Nüfus Cüzdanı Örneği) başvurduktan sonra yoklama memuru denetlemeye gelir ve bilgileri teyit eder, vergi levhası alınır.

2) Esnaf ve sanatkarlar sicil memurluğuna (İşyeri İkametgah İlmühaberi, Vergi Levhası fotokopisi, Kimlik fotokopisi, 2 resim, Sicil harcının yatırıldığına dair dekont) başvurulur.

3) Belediyeye (Nüfus Cüzdanı Örneği, Vergi Levhası, Esnaf Sicil Kaydı, Oda Kayıt Belgesi, Tapu veya Kira Kontrat Fotokopisi, İki Adet Resim, Pul), MEB onaylı ustalık belgesi (110 daldan biri) ile ve form doldurularak incelemeye verilir. Büyükşehir sınırlarında ise, belediye yerin uygunluğuna muvafakat vermelidir, ayrıca noter tasdikli olarak kat maliklerinin de muvafakati olmalıdır.

4) İlgili meslek odasına (Vergi dairesine kayıt belgesi, İşyeri İkametgah ilmühaberi, 3 fotoğraf, Nüfus cüzdanı örneği, Sicile kayıt belgesi, Alanında ustalık belgesi) başvurulur.

5)Bağ-Kur İl Müdürlüğü'ne başvurulup Bağ-Kur giriş bildirgesi alınır ve söyledikleri kuruluşlara onaylatıldıktan sonra kendilerine geri verilir.

6) Personel çalıştırılması halinde de Bölge Çalışma Md.'nde, SGK'da falan yapılacak işyeri ve işçi bildirimleri sözkonusudur.
  • uyuklayankedi  (02.09.09 16:25:00 ~ 16:26:38) 
mevzuattan korkmayın. eğer ciddiyseniz, yapacağınız işte, bir miktar para ve birkaç gününüzü ayırarak, mevzuatı yerine getirebilirsiniz.

ha herkes mi yapıyor bunları, hayır! ama siz yine de yapın. tabi karar sizin.

kolay gelsin.
  • pomolilik  (02.09.09 16:25:47) 
bir öneri vermek gerekirse kısa dönem kar elde etmeye çalışmaktansa uzun dönemde kar elde etmeye çalışmak işletmenizin ömrünü uzatır.minimum fiyatı maksimum kaliteyi sever öğrenci ahalisi.belki kaliteden ödün vermezseniz küçük işletmeniz öğrencilerin uğrak yeri olan bi restoran zincirine bile dönüşür.


  • toshiro  (02.09.09 16:47:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.