[]

nükleer santral patlarsa

az önce arkadaşlarla tartışıyorduk sizin de fikrinizi alalım dedik.

mersin'deki nükleer santral patladı, biz de kıbrıs'tayız diyelim. hususi pasaportumuz var yani vizesiz çoğu yere gidebiliyoruz, almanya'da da bizi her zaman misafir edebilecek bir tanıdığımız var.

santral patladı, haberini aldık, uçak paramız hazır. haberi alır almaz bavul bile hazırlamadan atladık taksiye gittik havaalanına ilk uçakla almanya'ya uçtuk.


mantıklı bir şey mi yaptık? yaptıysak, ne kadar almanya'da kalmak lazım ki bir işe yarasın?

 
(bkz: radyasyondan koşarak kaçmak) Kalkan uçak ve uçağı indiren ülke varsa neden olmasın?
Oldu da kaçtınız, daha dönmeyin zaten. Muhtemelen serpintiden kıbrıs falan helak olur. Olmasa da orada üretilen ya da Türkiye'den gelen tarım ürünü yenmez vs.

  • whoosie  (24.04.15 15:21:01 ~ 15:21:41) 
@whoosie işte çabucak davranırsak serpintiden kurtulunur diye kurdum kafamda. oldu da o an almanya'ya uçak yok, başka bir avrupa ülkesine uçulup ordan da almanya'ya gidilebilir. ha o anda tüm uçak seferlerinin iptal olması gibi bir durum olur mu bilemiyorum.


  • asya  (24.04.15 15:24:08) 
nükleer santralin patlaması çok ciddi bir konu. kolay olmayacaktır ama yine de gizlemeye çalışılır belli bir süre, yani patlama gerçekleştiği an "SANTRAL PATLADI GO GO GO" durumu olmaz. siz patlamadan haberdar olup da havalimanına gidene, uçağa binene kadar muhtemelen kıbrıs da kendi payına düşeni almış olur. ayrıca o an her şeyi halledip uçağa atlayabilecek durumda olacak mısınız, bu da var. gece 4'te patladı ve siz 9'da uyandınız diyelim, ne olacak?

radyoaktif serpinti nasıl hareket eder bilmiyorum, yani duman gibi mi ya da hangi hızda hareket ediyor o konuda bilgim yok ama rüzgarın yönü ve hızı da etkili olur diye tahmin ediyorum. kuzeyden esen rüzgarda konya "sülalemiz raad" modundayken kıbrıs çok ciddi radyasyona maruz kalabilir.
  • der meister  (24.04.15 15:28:35) 
başka kelime kullanmak istemiyorum o yüzden çok naifsiniz diyerek konuyu yapatayım.
radyasyondan kaçamazsın bence şimdiden tası tarağı topla taşın almanyaya.

  • kuzey li  (24.04.15 15:33:04) 
hava almayan yere nasıl oksijen sağlayacaksın?


  • gliderpilot  (24.04.15 16:20:35) 
Çekilin cevaplayıcı geldi.

Radyasyon ile radyoaktif serpinti farklıdır. Radyasyon, radyoaktif madde ile yakın temasta kendini belli eder. Bu yakın temas birkaç kilometreyi bulabilir, yakındır sonuçta. Doğrudan X ve Gamma ışınlarına maruz kalırsın. Süperkahramana dönüşmezsen, ya deri yanıkları ve mide bulantısı olursun ya da uzun dönemde kanser.

Radyoaktif serpinti ise, radyoaktif atomcukların bulutlara, sulara vs karışmasıdır. Nükleer santral patlarsa, korkman gereken bu serpintidir. Sadece santralde çalışanlar doğrudan radyasyona maruz kalır, diğer herkes serpintiye maruz kalır. Çernobil ya da fukushima gibi. Bulutlar, rüzgar vs taşır.

Bavulu da hazırlayacak vaktin olur, böyle bir haber alırsan. Eğer uçak seferleri iptal edilmediyse bavulunu hazırlayıp kaçabilirsin. Zehirli gaz gibi düşün, ne kadar az maruz kalırsan o kadar iyi. Haberi aldığın an hazırlanıp kaçarsan en az maruz kalırsın.
  • harzem  (24.04.15 16:21:33) 
buzdolabına saklanın.


  • zgrydn  (24.04.15 17:17:36) 
  • corneillus  (24.04.15 17:20:58) 
almanya'ya kaçıyonuz ama almanya'da da nükleer santral var. o da patlarsa nereye kaçacaksınız.hehheheh


  • anti silence  (24.04.15 17:26:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.