[]

game of thrones

kitaplar nasıl ilerliyor. dizi sadece ilk kitabı mı anlatıyor. olaylar devam mı ediyor kitaplar ilerledikçe yoksa bambaşka hikayeler falan mı. alayım mı :)




 
kitaplarla hem paralel hem ayrı gidiyor; bazı olaylar ve karakterler için farklı rotalar çiziyor dizi. kitapları al derdim ama ben kitapları okudum şimdi kitap-dizi birbirine girdi kafam çorba oldu. bence dizi bittikten sonra oku :d o zamana kadar kitaplar da bitmiş olur hem, ya da takip et son kitap çıktığında dizi devam ediyor olursa diziyi salla kitaplara başla :D


  • neseranni  (19.04.15 22:57:06) 
Kitapları al kesinlikle pişman olmazsın. Dizi giderek ayrılıyor kitaptan. Hele sızan ilk 4 bölümden duyduğum kitap ile baya alakasız hale gelmiş.

Kitap Ali, Ahmet, Ayşe, Fatma, Zeynep, Mahmut, Kemal... Fatih, Suat, Hediye... Mustafa, Feyza, Bekir'in hikayesini anlatırken; dizi Ahmet'in penisi, Mahmut'un penisi, Suat'ın penisi, Ayşe'nin hikayesi, Ali'nin hikayesi olarak gidiyor :D
  • nawar  (19.04.15 22:57:15) 
kitapların ve dizinin farklı senaryo akışları var. Olaylar eninde sonunda aynı yerlere çıkıyor ancak kitapta ölmüş olan bir karakter dizide yaşıyor olabiliyor. Bu sezon itibariyle dizi bazı bölümlerde kitabın önüne de geçecek senaryo akışında.


  • rygard  (19.04.15 23:04:26) 
~~ Spoiler içerebilir ~~

2. bölümü az önce izledim. Rygard yanlış. Dizi, kitabın önüne geçmiyor. Dizi kitaptan ayrılmış. Hani başka yollara gitmiş. Şu bölüm tamamen alakasız mesela :) E tabii bazı yerler için mecburlardı buna. bir(kaç) önceki sezon x olan y'den bu sezon z bekleyemezlerdi sonuçta. :)
  • nawar  (21.04.15 03:07:41) 
senaryo kararları dışında beni en çok şu iki durum rahatsız ediyor;

1. Tv izleyicisi biraz daha aptaldır diye bazı hadiseleri vurgulamak adına kitapta oluşturulmuş atmosferi yıkan sahneler. Rahatsız edici ufak detaylar bunlar. misal 5. sezon 2. bölümde House of Black and White'ın kapısındaki sahneler. lan ne gereği var.

2. Tamamen yok sayılmış gelişmeler; misal demir adalarında olan biten, onları hikayeden çıkardığında Daenerys'in hikayesi eskik kalıyor.

bir de sırf popüler olur bu diye sündürülen veya gereksiz yere eklenen, hikayeye katkısı olmayan sahneler var ki onlar anlaşılabilir bence ticari kaygılar adına.

Bu arada dizi kitabın ötesine geçiyor. 5. sezonun ilerleyen bölümlerinde 6. kitaptan bölümler olacak ama ikinci bölümden de olmasın bir zahmet!
  • rygard  (21.04.15 04:48:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.