[]

cumhurbaşkanının hükümet kurma yetkisi vermesi

bu olay tam nasıl oluyor? diyelim ki akp tek başına iktidar olacak çoğunluğa sahip olamadı. birileri çıkıp biz böyle bişey düşündük onaylar mısın mı diyor. ya da tayyip, hamet sen hükümeti kur bakıyım mı diyor? herhalde bu ikincisi. ama durumu beğenmeyip yetki vermemesi gibi bi durum söz konusu mu? o zaman ne oluyor?




 
evet dostum en çok oyu alana vermeyebilir yetkiyi fakat az koltuğu olan parti grubu da güven oyunda sıkıntı yaşar yani hükümet krizi oluşabilir. yetkisi var mı dersen kesinlikle yetkisi var.


  • mceydam  (13.04.15 22:17:46) 
o kadar uzun zaman oldu ki unuttuk hepimiz. sanirim ilk once secimden birinci cikan partiye yetki veriyor, eger belirli bir sure icinde koalisyon kuramazlarsa sirayla diger partilere yetki vermek zorunda gibi hatirliyorum.


  • vudin  (13.04.15 22:18:44) 
seçimden birinci çıkan partiye vermek zorunda değil. istediği birine verebilir hukumet kurma yetkisini. ama az milletvekili olan partiye verse bu durumda guvenoyu alamaz vs. mceydamım dediği gibi kriz oluşabilir.

eğer parti guvenoyu alamaz, kurulamaz ise tekrar yetki vermesi gerekiyor. bu durumda yine istediği birine yetki verebilir. sırayla diğer partilere yetki verme gibi bi durum yok. yine çok oyu alan partiye veriyor aynı mantıkla.

durumu beğenmeyip yetki vermemesi gibi bi durumu bilemedim şimdi. cumhurbaşkanının seçimleri yenileme yetkisi var. gerekçeleri de şunlar.
www.kpssdersnotlari.org
  • elorelia  (13.04.15 22:34:35) 
  • candanag  (13.04.15 22:48:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.