[]

ASKERLIK başım dertte

arkadaşlar,

2012 ocak ayında bir üniversitede yüksek lisansa başlamıştım ve tecilim 2015'e kadar yapılmıştı.

2012 eylül döneminde başka bir üniverstenin yüksek lisansına başladım. burda devam ediyorum eğitime.

ilk girdiğim yüksek lisansa ait tecilim bitti ve şu an bakaya durumundayım. sonraddan öğrencisi olduğum üniversite diğer okulla ilişiğini kesersen tecil ederiz dediler.

savunma bakanlığından yazı gelmiş bugün. bakaya olduğumu bildiren resmi bir yazı. öğrenciyseniz şöyleysenin böyleyseniz belgesiyle askerlik şubesine gidiniz diyor.

bende yine de bir şüphe var yine de. gerçekten ikinci okul beni tecil eder mi? en azından 3-4 ay daha kotarır mı?

 
dilekçe yaz. resmi cevap al.


  • she was my baby  (13.04.15 16:11:29) 
dilekçeyi nereye yazayım? askerlik şubesine mi?


  • roy keane ve giggs reyiz  (13.04.15 16:25:51) 
size nereden yazı geldiyse oraya yazın.


  • teknikekip  (13.04.15 16:33:06) 
yok ikinci üniversitene yaz, durum bu, sizden dolayı tecil edemiyorum mu falan filan. resmi cevapta önceki üni'den ilişiğini kesmen lazım. öyle yaparız derlerse elinde belge olur işte.


  • she was my baby  (13.04.15 16:33:26) 
üniversitelere dilekçe yazmana gerek yok. öğrenci belgeni alıp askerlik şubesine gidiyorsun. ben öğrenciyim diyorsun. tecilini yapıyorlar.

edit: yani animalman +1
  • m murphy  (13.04.15 16:53:14 ~ 16:53:47) 
ilk adımda öğrenci belgesi almak şart tabi ama ben daha garanti olsun diye son girdiğim okulun tecil etmesini istiyorum.

ordu da mı tecil ediyor?
  • roy keane ve giggs reyiz  (13.04.15 17:14:05) 
tecil eden yer askerlik zaten. üniversite aracı oluyor sadece. sen aracıyı ortadan çıkartıp işini garantiye almış olacaksın direkt askerlik şubesine giderek.


  • m murphy  (13.04.15 17:17:49) 
askerlik şubesi tecil edecek, peki ne zamana kadar? deadline verecek mi bana?

bu arada konuyla alakalı olarak boy-kilo oranım da askere gidecek durumda değil ama bazı durumlarda yine de alıkoyuyorlarmış diye duydum. sonra çürük raporu verip gönderiyorlar ama benim (hepimizin öyledir elbet) kaybedecek günüm yok.

bu arada cevaplayan ilgilenen herkese teşekkür ederim.
  • roy keane ve giggs reyiz  (13.04.15 17:22:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.