[]

doktorların farklı çalışma alanları var mı?

mesela bir psikiyatrist üstüne nöroloji de yapıp nöropsikiyatrist oldu diyelim. ya da sadece nörolog olsun. nörobiyolog tarzı beyinle ilgili bilimsel labaratuvarsal araştırmalara dahil oluyorlar mı yoksa tanı tedaviye devam mı? bu uzman doktorların böyle alanlara yönelebilmesi için illâ doktora mı yapması gerekiyor yoksa zaten işlerinin bir parçası mı?

Teşekkürler.


 
türkiye'de işler doktora değil yan dalla yürüyor. çoğu konuda resmi yan dal olmadığı için de bi konuda uzmanlaşıyolar, ama kanıtlayamıyolar. yani adamın ünvanını gördüğünde op dr ama özellikle kanser cerrahisinde uzmanlaşmış. bizim ünideki ürologların hepsi ayrı ayrı alanlarda uzmandı: biri üreme, biri kanser, biri taşlar, biri prostat..


  • la noix  (10.04.15 20:08:56) 
daha çok öğrenmek istediğim şey ülkeden bağımsız olarak doktorlar isterse böyle labaratuvarsal bilimsel araştırma işlerinde çalışabiliyorlar mı? spesifik olarak nörobiyolojiden bahsediyorum.


  • oddyseus  (10.04.15 20:13:24) 
ülkeden bağımsız olarak soruyorsan tr hariç neredeyse her yerde doktora konusu nörobiyoloji olur, genetikçi de başvurur, veteriner de, doktor da. lab için hekim olmasına gerek yok

tr'de sadece lab'da çalışan nörolog herhalde bulamazsın. doktor para kazandığı işi bırakıp da lab'e kendini gömmez. sonuçta labde çalışmak ciddi bir mesai alır, hayatını ona göre düzenlemen gerekir vs vs. hasta bakarken para kazanıyor bu adam sonuçta. para kazanmayı bırakıp büyük ihtimal cebinden para çıkararak araştırma yapamaz (tr'deki araştırma fonları ortada zaten)

nörobiyoloji özelinde soruyorsan sanırım marmara'nın programı var.
  • la noix  (10.04.15 20:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.