[]

pilates seven dostlar

evdeki matın üstünde pilates yaparken özellikle table pozisyonunda kuyruk sokumum çok acıyor.
matın kalınlığı ölçmedim ama göz kararı 1,5 cm kadar, daha kalın mı alayım?
kaç cm olmalı?


 
destek için havlunu koyabilirsin öyle zamanlarda ama evde tek başına yapıyorsan beki de başka bir şeyi yanlış yapıyorsun


  • fasulyek  (09.04.15 21:39:47) 
Tecrübelerime göre kalçanızı iyice sıkmanız gerekiyor böylece kasların üzerinde hareket ediyor olacaksınız. Yoksa hem hareketi doğru yapamıyorsunuz hem de acı çekiyorsunuz.


  • cileklikusmuk  (09.04.15 21:46:42) 
konunun uzmani degilim sadece amator bir uygulayici olarak bildigim soyle, eger dogru hareketi anladiysam, bel boslugunuzun kapanmasi gerekiyor, yani bunu ayarlamak icin birkac yontem var, bir tanesi su; yerde sirtustu yatarken dizleri gogsunuze cekiyorsunuz, sirtiniz disbukey hale gelmis oluyor, iyice disbukeylestirmek icin dizlerinizi kollarinizla gogsunuze bastirirken iki yana dogru sallaniyorsunuz, bunu yaparken zaten tam belinizin yere iyice temasini hissediyorsunuz, bu temasi bozmadan geri duzeltmeden bacaklarinizi yere dogru indiriyorsunuz.
ebru salli kalca kemigini dondurmek gibi tek bir hamle ile bunu yapiyor.
benim eski pilates hocam gobek deligini sirtindan yere yapistirdigini hayal et derdi.
ben en cok ilkinde basarili oluyorum :)
pilatesi dogru yapinca bel agrisi yaratmamasi aksine gecirmesi lazim, bunu da unutmayin, o yuzden korkmayin.
  • mavicorap  (09.04.15 22:10:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.