[]

nüfus cüzdanı

bir yakınım nüfus cüzdanını kaybetti. kendisi devlet memuru.

1) yenisi nasıl çıkarılır?
2) kayıp cüzdanı bulan kişi o nüfus cüzdanından faydalanıp bizim tanıdığın başına iş açar mı? (şirket falan?)

teşekkürler.

 
1- kayıp nedeniyle yeniden çıkarttırabiilirsiniz. (yeni kimlikte veriliş nedeni Yenileme yerine "Kayıp" yazar artık.)
2- gazeteye kayıp ilanı verin birşey olmaz.

  • wertyu  (28.08.09 15:46:21 ~ 15:48:25) 
sizin tanıdığın başına olmadık işler açar. hemen bi nüfus müdürlüğüne iki fotoğraf ile gitsin. yok gidemiyosa resmi gazeteye ilan versin.


  • yoktanadam2  (28.08.09 15:47:24) 
resmi gazeteye falan gerek yok, kanun mu bu.

herhangi bir ulusal gazeteye ilan vermek yeterli.
  • fdegir  (28.08.09 15:50:13) 
resmi gazeteye zaten ilan verilemez.

ayrıca gazete ilanından ziyade karakola gidip tutanak tutturmak da aynı işlevi görür.
  • nesilsiz  (28.08.09 16:13:36) 
nüfus cüzdanının yenisini çıkarttığında eskisi otomatik olarak hükümsüz olur zaten. üstünde veriliş tarihi yazıyor. kayıp nedeniyle yenisinin veriliş tarihinden daha sonraki bir tarihte eskisi ile yapılan tüm işlemler otomatik olarak hükümsüzdür. gazete ilanına falan gerek yok. kaybetme ile yenisini çıkarttırma arasında vakit geçirmezse bir şey olmaz. zira o aradaki sürede bir haltlar yenirse kanıtlanamaz.


  • kibritsuyu  (28.08.09 16:45:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.