[]

Schengen guruları yardım edin!

Tee seneye Ocak için Berlin'e bilet aldık. Sırasıyla Hamburg, Amsterdam ve Brüksel'e gidip Brüksel'den dönüyoruz.

1. Almanya'dan Schengen almak çok mu zor? (Birimizin eski yeşil pasaportunda 6 ay oturma izni ve 1 giriş çıkışı daha var berlinden, birimizin ilk avrupa seyahati ama dayısı alman vatandaşı gerekirse mektup yazabilir)
2. Almanyadan girip Belçika'dan çıkmak sorun olur mu?
3. Olmadı Yunanistan'dan mı alsak mis gibi? Bi gider geliriz oraya da?

 
1- belgeleriniz tamsa sorun çıkmıyor ama almanya genelde seyahat süreniz kadar veriyor.
2- Olmaz.
3- İlk girişiniz almanya'dan olacağı için o topa girmeyin. Almanya genelde hangi ülkeden vize alındıysa ilk giriş oraya yapılmış mı diye bakıyor. Ama hiçbir şey olmayabilir de. Şans biraz.
  • amuzende  (26.03.15 13:14:41) 
1. turistik vize için hiç akrabaları karıştırmayın. söylemeyin bile orada akrabamız var diye. belgeler tamsa sorun çıkmaz.


  • lily briscoe  (26.03.15 13:16:37) 
Yunanistan'dan almak tabii ki daha kolay ama donusunuzu brukselden doneceginiz tarihten oncesi olarak gostermeyin, uzun vermeyebilirler.

Ayrica dayisi vatandas olab arkadasin dayisi mektup falan yazmasin ve dayisindan hic bahsetmesin mulakatta
  • delifaruk  (26.03.15 13:16:43) 
Cevaplar için çok teşekkürler ama bi şeyi tam ifade edememişim sanki. Yunanistandan vize alıp Yunanistana 1-2 günlük gitsem ve geri dönsem. Sonra o vizenin süresi dolmadan tekrar Berlin'e giriş yapsam olur mu? Yunanistana da kısa bi ziyaret vardı zaten aklımızda. Bir taşla iki kuş vurmuş olur muyuz böylece?


  • minguinho  (26.03.15 13:52:02) 
Yunanistan'dan aldıktan sonra ve ilk giriş-çıkışı oraya yaptıktan sonra diğer ülkelerde problem yaşamazsınız.

Schengen ülkeleri arasında en uzun süreli vize veren Yunanistan'dır. Evraklarınızda veya sicilinizde bir sıkıntı yoksa genelde 3 aydan az vermiyorlar.
  • Sandeman  (26.03.15 14:12:14 ~ 14:13:34) 
italyadan al hiç sıkıntı olmaz


  • monkey  (26.03.15 14:21:07) 
benim tek bir tavsiyem olacak, duyuruda her söylenene inanma.

adam almanya'yla italya'nın sınır komşusu olduğunu yazmış, italya'dan trenle geçersin demiş yuh. evet italya'dan almanya'ya geçebilirsin ama tren bir günde mi varır artık iki günde mi varır orası bilinmez.
  • der meister  (26.03.15 14:25:21) 
Eklemeyi unutmuşum. Eğer Yunanistan'dan vize alır ve vize döneminiz boyunca başka bir ülkeden Yunanistan'dan daha çok gün kalırsanız bir daha Yunanistan'dan vize alamazsınız.


  • Sandeman  (26.03.15 14:38:37) 
Yunanistan fikri mantikli fakat tek girisli verirlerse Tr'ye giris yapmadan Almanya'ya gecmek zorunda kalirsin, ona gore hareket et. Italya'dan da Almanya'ya kiyasla cok daha kolay vize alirsin. Italya'nin uzun verme ihtimali de yuksek.

Sonuc olarak, ilk girisi vize aldigin ulkeden yaptigin surece sorun yok.
Ayrica konaklamalari ve ulasimi gosterirken, 2 gun Yunanistan'da kalacak olup 6 gun Almanya'da gecirecegin gozukuyorsa, git Almanya'dan al derler. Bu olay basina gelenler var. Yunanistan'da 5-6 gun, son 2 gun de Almanya olacak sekilde gostermelik rez. yaptir mesela.
Ve tekrar edeyim, hangi ulke olursa olsun akraba falan karistirmayin ve hic bahsetmeyin, sorarlarsa tanidik yok deyin.
  • delifaruk  (26.03.15 21:44:21 ~ 21:45:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.