[]

Delirten format sorunu

Arkadaşlar merhaba,

Elimde Grundig 1010 modelli netbook var. windows 7 starter yüklü ve çok ağır çalışıyor bu yüzden windows xp yüklemek istiyorum. Cd rom bulunmadığından usb ile atılıyor.önceden başka pc'lere format attığım 4 gb'lık xp yüklü belleği takıyorum, boot ekranına gidikten 30 saniye sonra kendi kendisine reset atıyor, yüklemeye devam etmek yerine yeni baştan başlıyor, ekranda tekrar cd'den önyükleme yapabilmek için bir tuşa basınız yazısı çıkıyor. Eğer bir tuşa basarsam aynı olay sürekli tekrarlanıyor 2-3 dakika sistem dosyalarını yükleyip yine reset atıyor, bir tuşa basmazsam bu kez de Recovery ekranı çıkıyor. windows 7 bir problemle karşılaştığından onarılması gerek diyor, devam diyince de windows 7'yi onarıyor ve yine windows 7 yükleniyor netbook'a. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.

bios'u mu güncelliyim sanki bana üreti firma bios'a win7 gömmüş ve başka sistem yüklenmesin diye kilit koymuş gibi geliyor.

 
artık yeni cihazlar eski os'ları desteklemiyor. es kaza xp kursanız bile bazı donanımlar çalışmayabilir. ya ses çıkmaz ya wireless çalışmaz ya bluetooth çalışmaz vs. o yüzden 7den geriye değil, ileri gidilebilir


  • mrvengeance  (21.03.15 20:06:21) 
daha demin recorvery ekranından win7'yi tekrar kurdum birçok program silinmiş olmasına rağmen performans halen yerlerde. alet 2009 model bir mini netbook. üretici firmanın işgüzarlığı atom işlemcili 1 gb ram'e sahip alete neden win7'yi kurarsınız. alet boşta kalsa bile kombi peteği kadar ısınıyor. tek çare microsoft hizmetlerinden işime yaramayanları kapatmak olacak.

Sadece buradan bir çözüm gelir mi diye bekliyorum. birkaç forum sitesine benzer iki durum yazılmış ama çözüm yazan olmamış
  • kapali ayran milliyetcisi  (21.03.15 20:32:21) 
netbooklar linux mintle canavar gibi çalışıyormuş. ekşide deneyen bir kaç kişi memnun olduğunu söylüyor.


  • gotic  (21.03.15 20:50:22) 
şunuda göz önünde bulundurmak gerek. o bir netbook! performansı iyi bir makina kullanırken buna işiniz düştüyse cihaz çok yavaşmış gibi gelebilir. fakat kararı budur.


  • zam sampiyonu domates  (21.03.15 21:02:32) 
Cevaplar için hepinize teşekkür ediyorum. linux tecrübem yok. ama bir macera olabilir belki deneyebilirim. iyi geceler.


  • kapali ayran milliyetcisi  (21.03.15 21:19:16) 
windows 8.1'i indir kur win7'den daha hızlı xp'den daha hafif.


  • maresalx  (21.03.15 21:37:31) 
her zaman son işletim sistemini kullanın.
8.1 gayet stabil, hızlı, işini iyi yapan bir işletim sistemi.
temiz bir kurulum yapın.
güncellemeleri yapın.
kurulumdan önce varsa bios güncellemelerini de yapın.
hala performansından şikayet ediyor olursanız ssd takmayı düşünebilirsiniz.
  • Giovanni Pipitto  (22.03.15 00:58:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.