[]

Javascript çalıştırılıp çalıştırılmadığını kontrol etme

O kadar javascript öğreniyorum bari bir işime yarasın; itlik, serserilik yapayım diye oturdum online sınav sisteminde bana yardımcı olacak bir chrome extension yazdım.

Mevzu şu, bizim okul moodle diye bir sistem kullanıyor ve online sınavları bu sistem üzerinden yapıyor. Moodle'da öğretmen isterse senin alt-tab yapıp başka sayfaya geçip geçmediğini falan görebiliyor. Benim sıkıntım da burda başlıyor: Bu moodle zımbırtısı, kendi bilgisayarımda javascript çalıştırıp çalıştırmadığımı görebilir mi? Diyelim ki gördü, gidip bunu öğretmene ispiyonlar mı? Var mı böyle bir sistem?


 
göremez ama senin js çalıştıran sayfanın aktif olması alt tab yapmanla aynı kapıya çıkar. yanda başka bir bilgisayar açıp öyle baksan bakacağın şeylere?


  • ssyumusakg  (17.03.15 09:33:09) 
sinavlarimiz sinifta oluyor. ben bir seye bakmiyorum, javascript kodu kendi bakiyor ve bana dofru sikki isaretliyor.


  • exordinary  (17.03.15 16:24:02) 
moodle'in o ozelligini bilmiyorum acikcasi o yuzden tam nasil calisiyor nasil bertaraf edilir detayli arama yapamiyorum.
javascript client tarafindan calistirildigindan manipule edilmesi kolay olabiliyor, o yuzden kesin yontemi vardir ozellikle sayfanin deaktif oldugunu detect eden bir kod parcasi icin. sey yapabilirsin, chrome/firefox eklentileri ile no-js modu acip sayfalardaki js kodlarinin calistirmazsin, sanirim o zaman sikinti cikmaz. riski budur ;D

  • jedilance  (17.03.15 19:31:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.