[]

şehirler arası alan kodları

biz küçükken bunlar değişmişti değil mi? istanbul ikiye bölündüğü zaman. iki gündür düşünüyorum işin içinden çıkamadım, istanbul eskiden de 212 miydi? nasıldı?




 
eskiden numaralar 6 rakamlıydı. küçük yerlerde, ilçelerde filan ise 4 rakamlıydı. sonra hepsi 7 rakamlı oldu. büyük şehirlere bağlandı.

İstanbul'un kodu 1 miydi neydi. üç rakamlı kodlar da sonradan geldi.
  • mea maxima culpa  (16.03.15 13:58:58) 
6'yı hatırlamıyorum ama bizim telefonda 6 hane yazıyordu. evet 1 di galiba, zaten bağlatma olduğu için kullanılmıyordu galiba.


  • sotw  (16.03.15 14:00:52) 
İstanbul'un tek kodu vardı. Anadolu Avrupa olarak sonradan ikiye ayrıldı.

eskiden otomatik arama pahalı olduğu için herkes santralle bağlatır, sonra saatlerce beklerdi.
  • mea maxima culpa  (16.03.15 14:03:52) 
istanbulun benim hatırladığım zamanlarda kodu 1'di. santrale bağlanmıyorduk ama biz kendimiz arıyorduk. devamlı meşgul çalardı hatlar bir türlü düşmezdi.
ben 5 haneli telefon kodlarını hatırlıyorum. izmitteydik biz mesela numaramız da 16781'di. istanbul kaç haneliydi onu hatırlayamadım ama şimdi. sonra istanbul 2'ye bölündü.

  • sta  (16.03.15 14:12:12) 
Eski kitaplardaki (90 lar ve öncesi) yayın evlerinin tlf numaralarına bakabilirsin.


  • 1adam  (16.03.15 14:12:33) 
85 ya da 86 olması lazım telefon numaraların ve kodların değişmesi tarihi.

(yok o kadar hafızam iyi değil. vakti zamanında bir arkadaş bununla ilgili bir anısını anlatmıştı. oradan kalmış aklımda.)
  • mea maxima culpa  (16.03.15 14:14:50 ~ 14:15:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.