[]

İngilizceden Türkçeye 3 Cümle Çeviri

merhaba arkadaşlar,
şu üç cümleyi çevirmekte zorlandım, yardımcı olabilir misiniz?

1- Getting to know several other people in your class and occasionally getting together to share ideas can help to clarify the information and to solidify learning.

2- Process the information in light of the previous knowledge and experience to keep your thought processes active and to integrate your learning.

3- Sort through information presented to determine the material that is important and critical for remembering.

 
Sınıftan diğer arkadaşlarla tanışmak ve fikirlerini paylaşmak için bir araya gelmek bilgiyi daha açık bir şekilde anlamana yardımcı olur.

Tam analayamdım ama sanırım önceki bilgilerin ve deneyimlerin ışığında düşünce sistemini entegre yani birleştimenle ilgili bir açıklama yapmış.

elenmiş(yada seçilmiş) bilgiler hatırlanması gereken önemli materyalleri sunmuştur.

NerEde yazıyor bunlar Allah aşkına :D
  • unsuz bir turk dusunuru  (08.03.15 14:37:42) 
1- sınıfınızdaki diğer birkaç insanla tanışmak ve zaman zaman fikir paylaşmak için bir araya gelmek bilgilerin açıklığa kavuşturulmasına ve öğrenmenin pekiştirilmesine yardımcı olabilir.

2- düşünce süreçlerinizi aktif tutmak ve öğrenmenizi entegre etme amaçlı önceki bilgi birikimi ve tecrübeleriniz ışığında bilgileri işlemden geçiriniz.

3- hatırlama adına önemli ve kritik olan materyalleri kararlaştırmak için sunulan bilgiler içerisinde seçim yapınız.
  • sanat guresi  (08.03.15 15:52:31) 
etkili dinleme üzerine bir yazı var da orada çeviremediğim cümlelerdi bunlar. çıkmam gerekti de şimdi gördüm cevaplarınızı, yardımcı olduğunuz için teşekkürler :)


  • patateskızartması  (08.03.15 16:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.