[]

Akıllı telefonu hayattan çıkarmak

iphone 5c sahibiyim. Anlamsizca vakit gecirirken yakaliyorum kendimi bazen. İnternet kisminda genellikle eksiduyuru veya sozlugu kullaniyorum. Onun disinda bu 'akilli' telefonun bana ne kazandirdigi veya yoklugunda ne kaybettirecegi ile ilgili tahminler yurutuyorum. Bugun sunu dusundum, telefonu ipadi laptopu satip bir macbook alayim ve tum isimi onunla goreyim. Hayata daha cok zaman ayirayim. Hem macbook insani daha az yorarak daha verimli bir tercih olabilir gibi geliyor su teknoloji caginda. Siz ne dusunuyorsunuz?




 
Whatsapp olsa aslinda 3310'a bile gecerim :) Sadece whatsapp olsun, sarji da uzun gitsin yeter. Akilli telefonlarin kazandirdiklari cok ama insan hayatinin gizliligini kaybettirdi bize. Artik her an ulasilabiliyoruz.

Arada sirada 3-5 gun kapatiyorum telefonu, kafam rahatliyor. Telefon acikken her boslugu onunla dolduruyorsun. Aman facebook, aman twitter, aman su aman bu...
  • ruhi mucerret  (01.03.15 23:16:53 ~ 23:17:24) 
HTC'nin eski bir modelini kullanıyorum. Şu anda 3'ten fazla uygulama yüklenmiyor. Günümü yolda geçiriyorum (yaklaşık 4 saat), yolda trafik kontrolünden sesli kitabına birçok uygulama gerekiyor. Geçen gün gerekli bir banka uygulaması için sabah-akşam kullandığım bir uygulamadan vazgeçmek zorunda kaldım. Mobil şebeke açık olursa da telefonun şarjı en geç 2 saate bitiyor. E-postalarımı yüklemedim bile, işle ilgili şeylere acil cevap veremiyorum. Bu bazen azarlanmaya neden oluyor. Facebook veya mesajlaşma programlarını ise bilinçli olarak ben yüklemedim, mesajlaşmayı sevmiyorum; gerçi yer de yok.

Bu telefonu hala kullanıyor olma nedenim 3 günlük Iphone 5C'mi kapkaç ile çaldırmış olmam. Şimdiki telefonumdan sesli kitap uygulamamı sildim, hayata daha fazla zaman ayırıyorum, TEM'de trafikteki araçların plakasından kelime üretmece ile hayata ayırdığım zamanın keyfini çıkarıyorum. Kitap okuyamıyorum, çünkü tutuyor. Ancak dinleyebiliyorum.
  • aychovsky  (01.03.15 23:19:51 ~ 23:33:10) 
Artık geri dönülemez bir bağımlılığımız olduğunu düşünüyorum, hepimizin emziği oldu. Dokunmazsak titreme geliyor, elimize alınca yatışıyoruz.


  • yirmisantim  (01.03.15 23:24:34) 
Ben şarjı uzun giden akılsız bir telefonageçtim (aslında Nokia, whatsapp da var, akıllı demek istemiyorum bu telefona). ŞArjı 3-4 gün gidiyor. İnternette vakitkaybetmiyorum. Yoldabakıyordum, yolda kitap bulmacavs yapıyorum artık.


Telefonun akıllığı arttıkça, verdiği stres de artıyor.
  • Cursed Chico  (01.03.15 23:25:22) 
ben de bi' ara böyle düşünüyordum ama sonra bir e-kitap okuyucu aldım, akıllı telefon hayatımdan çıkmış oldu otomatikman. ben de anlamadım bu çıkış sürecini. önceden en yenisini almalıyım, en yenisi bende olmalı krizleri geçiren ben, şu sıralar piyasayı bile takip etmez oldum. telefonu arayan soran birisi varsa, mesaj atan varsa elime alır oldum. arada bir de kamerasını kullanmak için.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (01.03.15 23:31:06) 
daha iyi olur gibi öyle bir şey yaparcan bence de. Benzer stresi, zaman kaybını yaşayacağım endişesiyle akıllı telefona geçmeyenlerdenim ben, mutluyum böyle, bu durumun kazancı benim için kaybından çok daha fazla, elimin altında zaten bilgisayar olması yeterli oluyor işlerim için. Umut Sarıkaya'nın da güzel bir hikayesi vardır bu konuda o da dem vurur bir nebze de meşrulaştırır "bu yol aplikasyonu iyiliğini baban yapmaz bu hayatta" diyerekten. Ortalama 7-10 gün şarjı giden basit bir telefon işimi görüyor, hele bazı zamanlar telefonu evde unutup çıktığım oluyor daha da bir rahat hissediyorum kendimi.


  • candanag  (01.03.15 23:33:27) 
@yirmi santim
Bence geri dönülmez değil nu bağımlılık bilgisayar açıkken sürekli facebookta fink atan ben. Radikal bir kararla facebook,twitter ve linkedin hesabımı kapattım. Artık hiç mi hiç aramıyorum. Bence isteyince kurtulabiliyoruz.
Akıllı telefonu faydalı olarak kullanabiliriz istersek ama çoğumuzda bu irade yok. Ben de dahil
  • totalstation  (01.03.15 23:52:02) 
ben işim gereği akıllı telefon kullanıyorum. eğer akıllı telefonu hayatımdan çıkarırsam yanımda bi laptop ve 3g modülü taşımam gerekir. ancak şunu da görüyorum, telefonu açıp sabahtan akşama kadar candy crush oynayan ve 100 metrede bir check in yapan tipler de var. sırf oyuncak onun için. olmasa bişey kaybetmez yani. benim telefonda hiç oyun yoktur. foursquare, facebook, twitter tarzı programlar da yoktur. bi takım hesaplamalar için bazı özel uygulamalar var. onları kullanırım. döküman okurum. not alırım. internete çıkarım. mail alır ve gönderirim. bir de aramam gereken insanları ararım. bu profilde bir kullanım için gerekli oluyor akıllı telefon.

demek istediğim size gerekmiyorsa pekala bırakabilirsiniz. gerekiyorsa da kasmayın. en azından benim için zaman kaybı değil tam tersine saatlerce tasarruf sağlıyor.
  • maxhoper  (02.03.15 00:15:04 ~ 02:06:11) 
ben cok özelligini kullaniyorum.

-almanyada yasiyorum ve burada hala her yeri bilmiyorum. mesela adresi giriyorum haritada sonra oraya yürüme rotasini cikarip baka baka buluyorum hayatta bulamayacagim yerleri.
-deutsche bahn uygulamasi ile gidecegim istasyona hangi trenlerle hangi aktarmalari hangi saatlerde yapacagima bakiyorum.
-sözlük var bilmedigim kelimelere yolda olsam bile bakabiliyorum.
-alisveriste mesela bir sey begendim, amazon uygulamasina barkodu okutuyorum amazonda ayni ürün ne kadar onu görüp hemen o anda amazondan alabiliyorum.
-parali ve cok güvenilir bir hava durumu uygulamasi aldim. hava durumuna evdeyken bakip ona göre giyiniyorum. (burada hava ayni gün sabah 8 derece, öglen 25 derece aksam 16 derece olabiliyor. abartmiyorum)
-gelbe seiten (sari sayfalar) diye bir uygulama var yakindaki iste ne ararsan telefon no adres ile bulabiliyorum. en son ayakkabi tamircisi buldum yakinda.
  • painted bird  (02.03.15 01:09:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.