[]

Dil bilgisi uzmanlarına - 2

Sevgili uzmanlar,

Çok zor bir kelime sorusu geliyor hazırlanın. Şimdi hani bazı durumlar var ya, arkadaşınız size takılır ama kızmazsınız. İşte mesela, iş ortamında sevdiğiniz bir arkadaşınız "kanka, seni dün E-5-te görmüşler" dese, gülersiniz ve benzer bir şekilde karşılığını verirsiniz. Hani başkası dese adamla gırtlak gırtlağa birbirinize girersiniz ama yakın arkadaşlıklarda bu ufak takılmalar ortamın neşesidir. Mesela bir diğer örneği de, "oğlum senin için şöyle böyle diyorlar" diyen arkadaşınıza "aaa, olur mu öyle şey ayol" dersiniz, geyiği çevirmeye devam edersiniz ama başka birisi dese kan çıkar.
İşte bu gibi durumlarda, faciaya yol açmayacağını bildiğiniz, arkadaşlar arasındaki bu takılmalar, alay etme durumu hangi fiil ile anlatılabilir?
Belki de çok kolay, herkesin bildiği bir kelimedir ama ben hatırlayamadım; aklıma takıldı.

 
tam uymuyor ama tiye almak?


  • benim adim kerim hepinizi severim  (22.02.15 00:00:13) 
Homofobi.


  • rygard  (22.02.15 00:01:39) 
Geyik yapmak?


  • indescribable  (22.02.15 00:05:08) 
argo mudur bilemem de maytap geçmek?


  • principlei  (22.02.15 00:08:19) 
enseye tokat göte parmak.


  • keleme cave neyar  (22.02.15 04:02:56) 
takılmak, insan sevdiğine sataşırmak, tatlı tatlı sataşmak, ince ısırmak, dişlemek, pislik yapmak, piçlik yapmak, samimiyetin bokunu çıkarmak, samimiyete güvenmek, dost kazığımak, nazı geçmek, başkası olsa ağzını burnunu kırmıştım, kıymetini billemek, dost kontenjanından yardırmak

ve türevleri.
  • demesi kolay tabii  (22.02.15 04:51:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.