[]

özel karakterli diller?

dünya dili olarak ingilizceyi aldığımız zaman türkçede "türkçe karakter" dediğimiz farklı harfler kalıyor. klavyenin sağ tarafında ikamet ediyor bunlar.

ĞÜŞİÖÇ

peki bu karakterinlerin olduğu başka diller var mıdır?

bildiklerim almancada ö ü
fransızcada ö ç

sanırım yumuşak g tamamen türk yapımı. başka dilde yok.

bir liste görmüştüm. a e gibi harflerin üzerinde ^, sağdan sola, soldan sağa çizgiler vs. var hepsinin adı farklı. bu harflerin hepsi kullanımda mı. yoksa var ama kullanan yok mu?

bir de bu eklemeli harflerden başka hiç bilmediğimiz qwx gibi kullanmadığımız harfler var mıdır latin alfabesinde.

not: kiril, yunan alfabesi konu dışıdır.

 
  • nerede o eski bayramlar  (19.08.09 16:16:51) 
rumencede ş var


  • bira sisesi kapagi  (19.08.09 16:17:16) 
üstünde çeşitli çizgiler olan é,æ, ve diğerleri Fransızca'da aktif olarak kullanılıyor. Arapça'da da sanırım.


  • vejeteryan vampir  (19.08.09 16:21:56) 
almanca'a ä harfi de var. ("e" okunur)


  • gonion  (19.08.09 17:07:40) 
ingilizce dışında latin haflerin kullanan her dilin kendine özgü harfleri vardır gibime geliyor.


  • kofteburger  (20.08.09 00:56:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.