[]

Doberman

Apartman dairesinde beslemek imkansız mıdır? hayvanı depresyona sokacak kadar sorun teşkil eder mi? Not: Evde tek kalıyorum ilgilenebileceğimi düşünüyorum, öğrenci değilim ve benim için çıkacak olumsuzlukları önemsemiyorum. Hayvan için bir sorun teşkil etmediği sürece başka sorun yok demek yani.




 
günde minimum 1er saatten 3 kehre gezdirebileceğine inanıyorsan problem olmaz.

ama inan bana ne o vakti ne de o enerjiyi ayırabilirsin, hayvana gerçekten yazık olur.
  • Lt. Col. Frank Slade  (18.02.15 06:37:43) 
o kadar zaman bulmam imkansız tabii. 1 kez olsa olurdu ama. tüm büyük köpek cinslerinde aynı mıdır durum?


  • Allahin Sopasi  (18.02.15 06:41:00) 
aynı, hareket edip doğal enerjisini atmasını lazım yoksa baya huzursuz ve agresif olabilir.


  • Lt. Col. Frank Slade  (18.02.15 06:42:39) 
evde besleyenler her gün hayvanı 3 saat gezdiriyor mu yani?


  • Allahin Sopasi  (18.02.15 06:43:58) 
çoğu gezdirmez, 10 dakika kakaya çişe indirir. ama bu köpeklerin mutsuz ve sağlıksız olduğu gerçeğini değiştirmez. 3 olmasa bile 2 şart.


  • Lt. Col. Frank Slade  (18.02.15 06:52:55) 
evde köpek beslenmez, iki kere iki dört.

ben de deli gibi seviyorum ama evde olmaz, yazık hayvanlara.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (18.02.15 08:01:16) 
Evde büyük ve saldırgan doğalı köpek beslemek zaten büyük risk.
Hayvan iyice piskopat olur benden demesi.

Daha evcil köpeklere bakmanı öneririm. 4 köpek besledim 4 u de bahçe deydi.

Onlar küçükken evde sevimli de irileşince zapt edemezsin

Golden baksana ?
  • indescribable  (18.02.15 08:19:49) 
katılıyorum, evde köpek beslemeyin. ev derken apartman dairesinden bahsediyorum. yoksa müstakil ev vardır, hayvan bahçede/evde özgürce takılabiliyordur, sürekli yalnız kalmıyordur, ona bir şey demem.


  • orient blue  (18.02.15 08:29:39) 
Doberman beslenmez, golden beslenir? goldenin enerjisi az mi saniyorsunuz kardes? Hayvan agresyona yonelmiyor diye mutlu mu saniyorsunuz? Yeterince ilgilenirseniz beslenir apartmanda her kopek. Gunde uc kere yurutmenize gerek yok tamam ama gercekten en az uc saat egzersiz yapmasi gerekir. he, hepsi evin disinda olacak diye bir sey de yok bu arada, kosu bandi alip kosturabilirsiniz mesela kopeginizi, ama yine gozetiminiz altinda olmali tabi ki, onu kosu bandina birakip isinize gucunuze donemezsiniz, ayni odada dehidre olmadigindan emin olacak sekilde calisabilirsiniz ama mesela?

yani istiyorsaniz mis gibi beslenir. Yalniz ne olur satin almayin, sahiplenin. Isterseniz size doberman sahiplendiren bir numara verebilirim, istanbuldaysaniz...
  • mutevazi  (18.02.15 08:48:08) 
İlk 1 senesi müstakil bahçeli evimizde, kalan 6,5 senesi mecburiyetten apartman dairesinde olmak üzere doberman cinsi köpeğimle 7,5 senelik bir birlikteliğimiz oldu.

İlk önce şunu söyleyim, doberman iş köpeğidir. İş köpeği. Hakkını veremezseniz apartman yaşantısı için uygun bir ırk değil. Bunu 6,5 sene apartmanda doberman bakmış biri olarak söylüyorum. Hele ki sizin ilk köpeğiniz ise çok zorlanırsınız.. Bitmek bilmeyen hayvan gibi enerjileri var. Sabahın 6sında çıkıp kortlarda 2 saat deli danalar gibi oyun oynuyoruz, eve geliyor 1 saate yakın hafif mayışıyor, sonra yine eski haline geri dönüyor. Akşam yine aynı şekilde... Günde 1 kere 1 saat gezdirmeyle ke-sin-lik-le olmaz. Diğer bazı ırklar gibi, tasmayla sahibinin yanında yapacağı 1 saat yürüyüş onun dişinin kovuğuna yetmez. Hayvan gibi koşmak istiyor, zıplamak istiyor. Diğer köpeklerle sosyalleşmek istiyor. Bunu sağlayamayacaksan sakın girme bu işe.
Agresyon mevzuunda şunu söylemek istiyorum. Doğası gereği yabancılara karşı şüpheci olduğu doğrudur. Guard köpeği sonuçta. Bu konuda, rottweiler, gsd, malinois vb. diğer guard köpeklerinden daha fazla agresif değil. Bu tamamen senin elinde. Hayvanı 2-3 aylıkken alıp günde 1 sefer 1 saat dışarı çıkararak sosyalleştirmeden yetiştirirsen, bu hayvan yabancılara ve diğer köpeklere, kedilere karşı ister istemez şüpheci ve agresif olacaktır.
Yavru köpek eğitimi ile başlayıp, temel itaat, ileri itaat gibi eğitimleri profesyonel birinden yardım alarak tamamlamalısın. Köpeğinde agresyon varsa, fobileri varsa, diğer kötü davranışları varsa (sen evde yokken evdeki yastıkların içini çıkarmak, mobilya ahşabı kemirmek gibi) bu temel başlangıç eğitimlerinden hariç kesinlikle davranış rehabilitasyonu yapmalısınız. En büyük yanılgılardan bir tanesi budur çünkü. Adamın köpeğinin fobisi var, nasıl olsa eğitim alacak, o zaman geçer diyor. Eğitim ile de ilgili ama bu bambaşka bir çalışma ile düzeltilen bir problem. Ve kesinlikle zamanında ve ehil kişiler tarafından destek alınması gerekiyor.

Dobermanlarda tıpkı diğer ırklarda olduğu gibi genetik olarak bazı sağlık sorunlarına yatkınlık olabiliyor.
Kalça displazisi, dirsek displazisi, mide torsiyonu, bazı kalp rahatsızlıkları (dcm) gibi. Rutin vet kontrollerinin dışında bunları özellikle takip edilmesi lazım.
  • battal gemalmaz  (18.02.15 09:53:14) 
Hayır güzel kardeşim beslenmez. Hayvana işkence bu. Köpek mi istiyorsun, bak sokakta barınakta zibilyon tane var, onları besle onlara mama ver ki veriyorsundur belki bilemiyorum. Ama eve köpek almayın bahçeniz yoksa, o hayvanlara günde 3 kere gezmek de yetmez, hapis hayatı resmen. Hele hele doberman.


  • mutlusismankedi2015  (18.02.15 09:58:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.