[]

Yüksek lisans ile ilgili

arkadaşlar merhaba,

yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. ve çok az bilgim var bu konuda. amacım okulda kalmak. eskişehir anadolu üniversitesi işletme bölümünde son sınıfım. sizden istediğim aşamaların nasıl olduğudur. yüksek lisans yapan arkadaşlar bilgilendirirse daha çok sevinirim.

teşekkürler...

 
okulda kalmak?

(bkz: araştırma görevlisi)

yoksis.yok.gov.tr

(bkz: öyp)

www.yok.gov.tr

alttaki sorular içinse pm attım.
  • ron dennis  (16.02.15 20:39:14 ~ 20:52:43) 
teşekkür ederim zor olduğunu biliyorum @ron dennis :) kadrolar zor açılıyor. ben şuanda sadece yüksek lisansı yapmak istiyorum dolayısıyla diğer etmenleri düşünmeden yol almak istiyorum ne desen haklısın. yüksek lisansın aşamaları yani yds ve ales'e girdikten sonra her aday yerleştiriliyor mu? okul mu yerleştiriyor ösym'mi? neye göre? yüksek lisans kontenjanları nerede yer alıyor? ...


  • dadaloğlu mu karacaoğlan mı?  (16.02.15 20:47:49) 
Okul seçiyor
mülakat a alıyor yazılı sözlü ya da sadece birini
kendi okulunda yapmak istersen zaten seçerler bence başka okulda yapman daha iyi sonuçta aynı dersler olabilir ama hocalar ve ögretecekleri farklıdır.



Kontenjana göre
tüm Sınavların belirli oranları alınıp toplanıp oluşan Nota göre alıyorlar.

Yüksek lisans kontenjanlarını okul belirler.
  • indescribable  (16.02.15 21:04:12) 
@indescribable teşekkürler. okuldan bilgi almam daha mantıklı oldu. çok sağolun


  • dadaloğlu mu karacaoğlan mı?  (16.02.15 21:17:30) 
yds ve ales'e giriyorsunuz. not ortalamanız, yds ve ales puanınız ile falanca üniversitenin yüksek lisans başvuruları başladığında başvuruyorsunuz (üniversiteler, ilgili enstitü sayfasında duyuru yapıyorlar alımlara dair. genelde 5-10 günlük başvuru süresi oluyor. mülakata giriyorsunuz. üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte, yazılı sınav olabiliyor veya olmayabiliyor. sonra mülakat notunuz, ales ve yds puanınızın ortalaması ile başvuranlar arasında sıralanıyorsunuz. kontenjan dahilinde yerleşiyorsunuz veya yerleşemiyorsunuz.

ancak yds puanı etkili olmayabilir, sadece 50-60 gibi bir alt puanı almak gerekebilir başvuru için. aynı şey not ortalaması için de geçerli. örneğin başvuru şartında sadece 2.50 üzeri olanların başvurabileceği belirtilir.

başvuru şartları üniversiteden üniversiteye göre değişir. sosyal bilimler enstitüsü sayfasına girip geçmiş dönem başvuru şartları ve sonuçlarına bakabilirsiniz.
  • gogu delen adam  (17.02.15 00:31:48 ~ 18.02.15 20:33:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.