[]

Fotoğrafçılığa başlamak için uygun makine

Fotoğrafçılıkla ilgileniyorum.Amatör olarak,ufaktan başlamak istiyorum. Başlangıç olarak "nikon D70" almayı düşünüyorum, sizce uygun mudur? İkinci el fotoğraf makinesi almak sizce ne kadar mantıklıdır? İkinci el makine alırken nelere dikkat etmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum.




 
evet nikon d50 ya da d70 baslamak icin mantiklidir. ben 2006'da nikon d50 ile baslamistim mesela.

hatta bu bahsettigimiz makinalar biraz eskide kaldi. ikinci el temizlerini bulmak cok zor. onun yerine nikon ve canon'un guncel giris seviyesi makinelerine bakabilirsin veya ikinci ellerine. sirkeci'deki hayyam pasaji'na ugramani tavsiye ederim. pasaja giristeki ilk dukkanlara girme hemen, 3. ve 4. katlarda dukkanlar var ve oralarda hem sifir hem de ikinci el uygun makina bulabilirsin kendine.

ikinci el alirken bak iste sagina soluna, cizigi, catlagi var mi diye. sensorde sorun yoksa genelde bir sorunu olmaz, sensor en onemli parcasidir. zaten hayyam'daki dukkanlar sattiklari malin arkasinda dururlar, nadirdir sorunlu makine sattiklari. tavsiyem bozdag fotografcilik (3. kat'tadir ve sahibinin adi Resul'dur) veya 4. kattaki nova fotografcilik (sevgi hanim ve kardesi sinan bey var) ugraman, benim buralardan cok alisverisim oldu, duzgun saticilardir, yardimci olurlar.

Kolay gelsin.
  • kenyali cilgin forvet  (15.02.15 16:57:02 ~ 16:57:32) 
fikirleriniz için çok teşekkürler, sirkecideki yeri bilmiyordum gidip bakacağım. Ben sahibinden.com dan bakmıştım bir kaç makineye. "Shutter" sayısı önemli diyordu bazı sitelerde, bu konuda ne düşünüyorsunuz?


  • karaahmet çıkmazı  (15.02.15 17:03:45) 
shutter sayisi soyle onemli: giris seviyesi makineler icin 150.000 shutter sayisi garanti verilir. ancak bu rakamdan sonra ariza verirse vermeye baslar derler. ileri seviye ve pro makineler icin ise 250.000'den basliyor bu sayi.

piyasada satilan makinalarda 10bin'e kadarki shutter sayisi icin yeni, temiz derler. 10bin-50bin arasi da normal kullanilmis, normal duzeyde yipranmis kabul ediliyor. 50binden sonrasi da epey kullanilmis, yipranmis kabul ediliyor. Sen baslangic seviyesi kullanicisi olarak yilda 10bin veya bilemedin 15bin foto cekersin, hatta cekmezsin de. ancak bu isten para kazananlar cok fazla cekim yapiyor. ozellikle spor fotografciligi yapanlar sakir sakir deklansore abandiklari icin (saniyede 6-8 kare cekiyor adamlar en iyi kareyi yakalamak icin) o makineleri shutter sayilari cabuk artiyor. senin benim gibi kullanicilarin yillik ortalamasi 10bin duzeyindedir.

sahibinden.com'da bazen sahibinden guzel makineler satilabiliyor ama risk var. hayyam pasaji'ndan dukkan garantili almak daha uygun su asamada, zamanla piyasayi ogrendikce kendin de netten iyi makine ve objektifler yakalayip alabilirsin. bu biraz da konuya hakim olmakla alakali.
  • kenyali cilgin forvet  (15.02.15 17:09:39) 
shutter sayısına göre makinenin ne kadar kullanıldığı tahmini yapılabilir fakat ne kadar uzun pozlama yapıldığı, ne kadar süre video çekildiğine dair kesin sonuç vermeyecektir.

her makine için fabrika verilerine göre biçilmiş bir shutter ömrü vardır. atıyorum 60d için 100 bin ancak 70 binde sıkıntı çıkaran makine de mevcut 500binlere kadar kullanılanları da. kullanıma bağlı.

kendim için konuşacak olursam;
eğer mekanizma sıkıntılı durmuyorsa, çekilen fotoğraflarda sıkıntı yoksa, fiyatı da uygunsa çok da takılmam ben shutter sayısına. mekanizmanın sesi, sensörün durumu benim için daha ön planda. kısık-açık diyafram ile beyaz-siyah tesleri de yaparım muhtemelen.
  • stereoseyfi  (15.02.15 17:17:22) 
Yardımlarınızdan ötürü teşekkürler.


  • karaahmet çıkmazı  (15.02.15 18:18:52) 
hayyamda babataş ve odak'a da bakabilirsiniz. ikisinden de alışverişim oldu gayet ilgili ve dürüst esnaflar.

manuel pozlaması olan her makine uygun aslında fotoğrafçılığa başlamak için. ben pozlamayı sony w5 ile öğrendim. bildiğin kompakt kamera. yıllar sonra kendi paramı kazanınca dslr aldım kendime. d70 falan çok eski gövdeler. alan derinliği dışında cep telefonundan daha kaliteli görüntüler alırsınız o kadar diyeyim size. ne kadar bütçeniz var bilmiyorum ama canon 1100d veya nikon d3100'den daha eski gövde almayın derim. tabi bunlarla aynı anda çıkmış daha üst seviye gövdeler de var. bütçeniz yettiğince yükseltirsiniz.
  • argent dawn  (15.02.15 18:49:37) 
Sizce kac lira bütçe ayırmalıyım? Açıkcasi ikinci ele yetecek kadar bütçem var.


  • karaahmet çıkmazı  (15.02.15 19:29:38) 
lense ve body'ye yarı yarıya iyi bir oran, tabi bütçeye göre değişir. tamron 17-50 fiyatına göre iyi bir lenstir. 2. eli 450-600 arası, 50d 60d bütçeye göre uygun olabilir.
60d 1000 TL ile 1400 TL arasındadır.

  • stereoseyfi  (15.02.15 19:53:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.