[]

eski gamer'lar bir gelin hele bişi sorcam

eskiden bazı oyunlar için "abi o oyun için cd sürücüsünü sökmek lazım" geyiği dönerdi. bu gerçek miydi? büyük ihtimalle değildi ama neyse bunun çıkış noktası neydi acaba neden böyle bir geyik dönüyordu?




 
Virtual drive mevzusunun olduğu dönemden (halen pcde oyun oynayan moruqlar daa iyi bilir) bahsediyor olabilirsin. Daemon tool gibi programların yeterince başarılı olamadığı zamanlarda programın yarattığı sanal cd sürücüsü, var olanın sanal sürücüsüyle çakışıyordu falan.


  • quanche  (15.02.15 01:58:05) 
Gerçekti evet. Bazı oyunlar zorla cd sürücüsünü tarayıp oradan açmaya çalışırdı, haliyle oyun çakmasyon olunca hata verirdi açamazdınız. Az sökmedim ben cd sürücüsünün kablosunu. Belki daha basit bir yolu vardı ama kimse bilmiyordu o zaman, internet de yoktu zaten adam akıllı.


  • liriamer  (15.02.15 02:07:49) 
ben de gerçekti diye hatırlıyorum, cd tepsisi çıkar dururdu.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (15.02.15 02:17:14) 
gerçekti. araba yarışlı, atlamalı zıplamalı bir oyun için her defasında yapıyordum o işlemi.


  • pillimiyango  (15.02.15 04:09:28) 
bir keresinde babam yine kadıköyden gelirken korsan oyun getirmişti. oyunu ne yaptıysam açamamıştım ki ulu bir ağabeyimiz rom powerını sök diyene kadar. 1-2 kere yapmışımdır. bayağı sonra 2006 yılıydı sanırım, bir oyunda böyle yapmam gerektiğini biliyordum ama uğraşmamıştım. o oyunu da iso olarak indirip hala oynamadım. vay be


  • patr  (15.02.15 05:00:22) 
söküldügü durumlar vardi da daemon toolsla benim cözemedigim durum olmamisti öyle.


  • wiillii  (15.02.15 09:56:14) 
Windows 95 ve 98 kullanıcıları burada. Daha sonrasında sökmeden çözdüm fakat geç oldu.


  • cetoxim  (15.02.15 12:19:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.