[]

Daha iyi resim cizmek istiyorum...

Sanat okuluna girmek gibi bir niyetim su anlik yok ancak cizim teknikleri ozellikle karakalem ve pilot kalemle cizimler konusunda kendimi gelistirmek istiyorum. Ankaradayim. Onerdiginiz uygun fiyatli bir kurs ya da bir kitap ya da baska herhangi bir yontem varsa cevaplarinizi bekliyorum.




 
www.youtube.com Şöyle çoğunlukla suluboya çalışan bir youtuber var benim takip ettiğim. How to art diye bir seriye başlamıştı işte gölgelendirmedir falan anlatıyor haftalık ödev veriyor. Bir göz atabilirsin. Ankara'da olmadığım için kurs bilemiyorum ama belki bu yararlı olabilir dedim.


  • kaffle  (12.02.15 05:22:09) 
merhaba, youtube videoları çok yetersiz ve çoğunluğu biraz göz boyama amacıyla çekiliyor bu sebeple de doğal değil ortaya çıkanlar. yeni başlayan veya başlangıç seviyesinde birinin ölçü almak, oran ve perspektif ile sorunu olmaması gerek. sonra işte gölgelendirme gibi konular geliyor. önerim pilot kaleme, kuruboya, suluboya vb. girmeden bildiğimiz çizim kalemleriyle (2b tercihen), 35x50lik kağıtların en ucuzundan alarak çizmeye başlaman. çünkü çok fazla deneme yapıp bir sürü kağıt harcayacaksın ilk başta ve bu çizgilerinin rahatlamasını sağlarken kalemle arandaki mesafeyi en aza indirecek diyelim.

ankara'da kurs bilmiyorum istanbul olsa birkaç yer önerebilirdim ama çizim yapmayı gerçekten öğrenebileceğin ciddiyeti sadece güzel sanatlara hazırlık atölyeleri verebiliyor. hobi amaçlı çizim öğretiyoruz diyerek gerçekten o disiplini sağlayan bir yer görmedim/tanımadım. başımda biri de olsun diyorsan bu atölyelerden birine gidebilirsin, hobi amaçlı gelenleri de çoğunlukla kabul ederler.

türkiye'de rahatça bulabileceğin ''çizime giriş'' kitapları arasında barrington barker'ın kitapları var. yetersiz kalıyor, ama inan bana sadece youtube videoları daha yetersiz kalacaktır. barrington barker bilmen gereken temeli düzgün bir sırayla anlatıyor. kendin ölçü almak gibi basit kuralları hallet önce, çizmeye başla, sonra portre-anatomi işin içine girecek, burada taklit ederek öğreneceksin çoğunlukla vs. karakalem tekniği günümüzde charcoal denen olayın da çıkmasıyla birlikte iyice çıldırmış durumda, basit bir google-pinterest-instagram aramasıyla birlikte sayısız teknikte çizilmiş görsel bulabilirsin. bunlardan hoşuna gidenleri mesela tekrar çizmeye çalışmak sana çok şey katar. bunun dışında çizim üzerine bir sürü blog var onları da araştırıp takip etmeni öneririm. ne yaparsan yap tek kaynağa bağlı kalma derim, sürekli araştır.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (12.02.15 09:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.