[]

barselona seyahati hk

arkadaşlar merhaba,
Ekim de barselonaya gitmeyi planlıyoruz. dikkat etmemiz gereken, yapmamız/yapmamamız gereken şeyler nelerdir acaba? deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim



 
herkes çok hırsızlık olduğunu, çantalarımıza asma kilit takıp gezmemiz gerektiğini falan söyledi bize ama hiç öyle bir durum yaşamadık. gene de dikkat etmekte yarar var tabi.
bir de katalanların çok yoğunlukta olduğu şehir ve katalanlar çok milliyetçiler. ispanyolları sevmiyorlar, ispanyollar da onları. o yüzden yeni biriyle tanıştığınızda bu konulara girmemeye ve "sen şimdi ispanyol musun katalan mı/ne farkı var ki ispanya'da yaşıyorsun ispanyolsun işte/nasıl ya siz ispanyolca konuşmuyor musunuz/oha çok saçma/aa bizde de türkler ve kürtler böyle biliyo musun" gibsinden şeyler söylememeye özen gösterin-bu kadarını da demezsiniz tabiki zaten işte ben biraz abarttım =)
onun dışında güzel şehir, gecesi gündüzü ayrı keyifli. marketlerde satılan içkileri duty free'den bile ucuz. bir çeşit meyveli şarabımsı bir şey olan sangria içmeyeni, bizdeki mezelerden çok da bir farkı olmayan tapas'lardan ve midyeli bulgur pilavına benzeyen paella'dan yemeyeni dövüyorlar. bir denersiniz hepsinden.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (08.02.15 19:11:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.