[]

Oyun Konsolu vs Oyun Bilgisayarı

Merhabalar, 1-2 ay gibi bir süre sonra yukarıdaki kalemler için harcayabileceğim param olacak. Lakin hangisini alacağıma karar veremedim. Evde oyun dışındaki işlevler için orta vadede kullanışlı olan bir ultrabook'um var. Siz olsanız hangisin tercih ederdiniz ve neden?




 
ben ultrabookum olsa (bende de macbook air var) oyun pc si gomerdim.


  • joy luck club  (31.01.15 14:36:55) 
oyun pc'si. ben oyuncu adamım abaküsle bile oyun oynarım ama oyun pc'si en iyisidir genelde. tabii herkes için değil orası da ayrı bir konu. misal sen çok fps seven birisindir konsol gitmez ama rpg oynarım ben dersin ya da ps4 exclusive aksiyon oyunları vardır o tarz seviyorsundur o zaman go for console derim. yani birazcık da ne tarz oyunlar sevdiğin, "oyuna para vermem" zihniyetinde olup olmadığın falan bunlar da önemli. bir de şey tabii gamepad kullanmakla ciddi sıkıntı yaşayan insanlar var o konuyu da düşünmen lazım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.01.15 14:37:48) 
oyun bilgisayarı derim bana oyun oynamak açısından daha rahat geliyor konsollara göre ve sanırım oyun fiyatlarıda konsollara göre daha uygun


  • GreyFever  (31.01.15 14:40:42) 
Bilgisayarla gün yüzü görmedik. Oyunlar pahalı, korsanlar sorunlu, pc bozulup duruyor. Konsol aldim, kafam rahatladı.


  • nereye bu gidis  (31.01.15 14:42:09) 
@joy luck: gömerdim derken?
@proletarier: ya açıkçası oynadığım oyunlar genellikle nba, fifa, euro truck, nfs gibi oyunlar. tabii gamepad bayağı sıkıntılı da oluyor.

  • mdmfk  (31.01.15 14:42:23) 
@nereye gidis: zaten konsolu düşünmemdeki ana etkenler bunlar benim de. yani alayım, kafam rahatlasın tarzı.


  • mdmfk  (31.01.15 14:43:06) 
ney ney ney ney. pc'de oyunlar mı pahalı? yanlış bilgi GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM vermeyin. pc'de oyunlar ucuz baya ucuz konsola göre. konsolda ucuz oyun almak için insanlar kırk bin takla atıyorlar. yok ikincil aile hakkı, yok takas yok cart curt falan diye. pc ucuz. korsan oynama şansın da var üstelik. hele bi de televizyonun yoksa ps4 için panel alacaksan bir de şüphesiz pc al. oyunlar da sorunlu falan değil. konsol o kadar da "kafam rahat eder" tarzında değil "artık".


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.01.15 14:45:59) 
palve +1 katılıyorum oyunlar çok ucuz ve daha bile ucuza alabileceğin(orjinal şekilde)siteler kampanyalar oluyor


  • GreyFever  (31.01.15 14:52:04) 
cevaplar için teşekkürler. Sanırım oyun bilgisayarı daha akıllıca gibi.


  • mdmfk  (31.01.15 14:55:22) 
oynayacağın oyunlara da bağlı. sadece konsola çıkan çok güzel oyunlar var bunlar için bile konsol alınır. örneğin geçen nesilde last of us, demon's souls, journey, beyond two souls gibi exclusive oyunlar vardı ps3'e özel. bunları pc de oynamak imkansız. yine yeni nesilde de bu tarz şaheserler çıkacaktır konsola özel. ama diyorsan ki benim olayım fps, pc'ye çıkan oyunlar bana yeter o zaman pc al. pc'de oyun oynamanın rahatlığı da başka. istisnalar olsa da klavye mouse çoğu oyunda gamepad'e göre daha rahat. yani olay senin tercihlerinde bitiyor.


  • kollaps  (31.01.15 14:55:23) 
kişisel tercih birazda bu. counter oynarım, mobo oynarum, online olsun klavye mouse olsun diyorsan pc. yeni nesil konsolların oyunlarına para yetiştiremem diye almıyorum ben mesela. 150 lira yeni oyunlar hep. bir fifa 15 ve gta v ile ne kadar idare edebilir insan. hadi konsolu aldın bi kere kasıp, sonrasıda önemli işte.

yok ben offline takılırım diyorsan kesinlikle jtag'lı xbox 360 + 1tb 2.5 disk. xbox, xbox 360, xbla, bilimum emulatörle eski oyunları totonu koltuktan kaldırmadan oynamak paha biçilemez. jtag dünyası ayrı bir dünya gerçekten.
  • paulie walnuts  (31.01.15 14:57:46) 
Iyi bir bilgisayar toplayabilirsen eğer; Her türlü oyun için oyun bilgisayarı. Bu konuyu tartışmaya gerek yok :)


  • air  (31.01.15 15:02:14) 
kendine gore avantajlari ve dezavantajlari var. ikisi de olabilir. ben senin durumunda olsam; bilgisayarimdan memnunsam konsolu tercih ederdim. Sonraki bir donemde bilgisayarimi yenilerken de guncel parcalardan bir bilgisayar toplardim. o zaman saglam bir ekran karti alirsan kafan rahat olur. bilgisayarda stabilite senin sistemi ne kadar temiz ya da kirli kullandiginla ilgili. onune geleni yukler silersen, her yere girip cikarsan, saga sola surekli download edersen bilgisayar zamanla sorun yasatmaya baslar. Gerekli update'leri yaparsan, sistemi sadece gerekli programlarla kullanirsan sikinti yasamazsin. konsollarin rahatligi icine bir sey kurup silmemekten geliyor. yine ona gore sinirlilar.

bilgisayarin guzel tarafi da steam. ayrintiya gerek yok bir suru avantaji ve kullanisliligi var.

ps3, ps2, ps1, dsi, 3ds XL, wii ve psp sahibi olarak konsol'u oneriyorum. wii, ps2, psp ve dsi korsan oyunlar icin, ps1 emektar. 3ds XL ve PS3'u de orjinal oyunlar oynamak icin kullaniyorum. bu arada konsol biraz koleksiyoner olayidir. bakma surekli takas pesinde kosanlara. bizde konsol kulturu fifa'ya gitmek oldugundan...
  • idexo  (31.01.15 15:34:22) 
konsolda fps oynanmiyor ya. mouse klavye ikilisi varken...


  • bohr atom modeli  (31.01.15 15:45:48) 
Şu an oyun oynamak isteyen birinin yapabileceği en iyi combo PC + Wii U + Ps Vita/3DS. PS4/Xbox One'a hala adam akıllı exclusive oyun çıkmadı çünkü. Ha 2015'te çıkacak en azından, o açıdan yatırım yapabilirsin ama tek bir platform için her türlü PC derim.


  • sesee  (31.01.15 16:10:07) 
Bu sorunun cevabı, oyun bilgisayarının özelliklerine göre değişir.
Şöyle ki, eğer, her oyunu ultra ayarlarda açacak bir pc toplayacaksan, kayıtsız, şartsız pc derim.
Zira, Ultra ayarlarda ki bir PC'de ki oyunun grafik kalitesinin yanında, en güçlü yeni nesil konsol olan PS4'ün grafikleri bile sönük kalıyor.
Pc the MAster RAce diye sahiden de boşuna demiyorlar.
Lakin, orta halli bir oyun Pc'si toplamak niyetindeysen, PS4 dah makbul derim.
Sebep?
Zira, yeni nesil oyunlar büyük ihtimalle kasacak ve sen de oyunun grafik ayalrlarında mekik dokuyacaksın. Eğlenmek varken, stres olacaksın. Bununla uğraşmaktansa iyi ayarlarda grafik sağlayan PS4 daha makbul görünüyor bence.
  • pangea  (31.01.15 18:15:09 ~ 18:17:11) 
pc bence. hem youn temin etmesi daha ucuz hem de daha çok performans alacaksın.


  • rygard  (31.01.15 22:24:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.