[]

Whatsapp Web Gizlilik ? Yorumlar.

Merhaba Arkadaşlar.. Bildiğiniz gibi artık eş değerli olarak hem telefondan hem pc web üzerinden whatsapp a erişim sağlandı. Bunun sonucunda doğuracağı bazı problemleri düşündüm. İlki tabiki de gizlilik...

IOS da şuan bu uygulama yok çünkü kesinlikle sistem olarak 'icloud sızıntı' olayını görmezden gelmeye çalışırsak diğer mobil işletim sistemlerinden daha güvenli diye düşünüyorum. Bu yüzden bu olayı da güvenli olarak Logların üçüncü şahıslarla paylaşılmaması için bir sistem alt yapısı oluşturacağını düşünüyorum.
Önceden Blackberry nin BIM servisi de bayağı güvenliydi. Ama maalesef artık pek kullanılmıyor.

Gizlilik konusunda hemen CIA FBI bizi izliyora filan bağlanmasın lütfen :)
Basit bir şekilde telefondan ya da web giriş ekranından QR kodun alınıp farklı cihazlarda sizin whatsapp'ınız kullanılabilir.
İkinci kısım ise yine kendi gizliliğinizle ilgili..
Bu kısım bence bayağı yuva yıkacak diye düşünüyorum. Klasik sevgililer arasında telefon kontrol sms kontrol filan geçildi artık anlık olarak aynı anda whatsapp izlemesi yapılması mümkün.
-"whatsapp QR kodun ScreenShot'ını gönder."
Ve olaylar olaylar...

Gece gece aklıma geldi. Yorumlarınızı almak istedim.

edit: Böyle bir dertten müzdarip değilim yanlış anlaşılmasın. Sadece Yaşanmışlıklar.

 
sayfadaki qr kod kişiye özel değil anladığım kadarıyla belirli sürelerde değişiyor, asıl girişi telefondaki uygulama yapıyor

örneğin webde açtığım qr kodu sana göndersem telefonu koda tuttuğunda kendi hesabına giriş yapmış olursun
  • freebird5406_2  (22.01.15 03:35:23 ~ 03:36:47) 
Qr kodu kisiye ozel degil. Webdeki kodu nereye okutursan o hesapla eslesiyor. Oyle oturup okiyim mantigi yok.

iosa gelmemesi de sadece usengecliklerinden. whatsapp tayfasi iosu pek takmiyor ios'a whatsapp guncellemeleri hep gec gelmistir. Ve ios'da bir workaround bulamamis olabilirler cunku ios arkaplanda servis calistirmaya izin vermiyor her app bir sandbox. Uygulamayi arkaplana attiginda 15-20 sn sonra suspend ediliyor. direkt olarak serverlara baglanan bir socket connection saglamasi lazim. Telefonla olcak is degil gibi duruyo iosunki.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (22.01.15 08:04:04) 
"whatsapp QR kodun ScreenShot'ını gönder." durumu olsa bile, öyle ilişkiler bitsin zaten. o ne biçim ilişkidir abi? kişisel özel alan bırakmadan yaşanıyorsa hiç yaşanmasın.


  • loveinaflipbook  (22.01.15 08:26:59) 
"aşkım kodu tarat, kimlerle konuştun bakıcam" muhabbeti çok yuva yıkacak.

diğer yandan güvenlik kısmına bi halt olmaz. olsa da bize birşey olmaz. kim napsın bizi.
  • cetoxim  (22.01.15 08:57:48) 
Whatsapp kodunu yollayacak kadar kişiliğini koruyamamış tipler varsa yıkılsın tabi o yuvalar


  • efrasiyab87  (22.01.15 09:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.