[]

Kedi kısırlaştırma

3 yaşında dişi bir kedim var. Kısırlaştırmadım, açıkcası ameliyatı falan izledim internetten içim acıdı kıyamadım böyle bir şey yapmaya canı sonrasında yanıcak dikişleri olucak falan.
Ne yapmalıyım bilmiyorum, çiftleştirip yavrulamasını sağlasam mı diye düşündüm ama diyelim ki başka bir kedi sahibiyle anlaştık, ya benim kedim çiftleşmek istemezse? Tecavüze uğratmak zorla çiftleştirmek de istemiyorum hayvanı, belki istemeyecek.
Ya da ikisini de yapmayıp böyle bıraksam sağlığına bir zararı var mı?
Kafam çok karışık kedi sahiplerinin önerilerini bekliyorum acilen.

 
Aramaya inan


  • Solem2  (19.01.15 03:37:04) 
Zaten baktım önceki duyurulara ama çiftleştirmek veya kısırlaştırmak arasında kalan üstelik "3 yaşında" bir kedisi olan birinin duyurusuna rastlamadım, rastlarsanız yönlendirmenize mutlu olurum. 1 yaşında, 1.5 yaşında kedilerin kısırlaştırılması ile aynı şey değil bu tam olarak.


  • ismoreto  (19.01.15 03:41:59 ~ 03:42:26) 
hayvana eziyet çektirmeyin bir an önce kısırlaştırın. her azdığında çiftleşmezse vücudunda kistler oluşuyor en kısa sürede kısırlaştırın


  • sta  (19.01.15 03:47:18) 
@sta
ameliyatta ölme ihtimali olduğunu okudum çok genç bir kedi değil. bu yaşta kedilerin kısırlaştırılması yaygın mıdır?

  • ismoreto  (19.01.15 03:50:59) 
3 yaş öyle geç bir yaş değil. işinde iyi bir veterinere kısırlaştırın bir an önce daha da vakit geçmeden.


  • sta  (19.01.15 03:53:44) 
yavrulatmayı düşünüyorsan eğer, bunu ancak yavrulara bakabilecek isen yahut yavruları verecek tanıdığın, kesin bakacak olan insanlar var ise yap. hakeza kedin üç aşağı beş yukarı 10 yıl daha yaşayacak, her yıl iyimser bir sayı olarak 3 yavru denilse, tüm yavruları kısırlaştırsan bile 30 yavru demek bakman gereken.

yok onları da kısırlaştırmamayı seçeceksen zaten bakman pek olanaklı değil ortaya çıkacak sayılara.

bir de çiftleşmek istemeyen dişi kedi, erkeği pataklar.
  • kulkke  (19.01.15 04:10:24 ~ 04:43:15) 
kısırlaştır.


  • mutlusismankedi2015  (19.01.15 06:40:13) 
Kısırlaştırın.
Size bir video gönderdim mesaj ile. Lütfen izleyin.

  • teknikekip  (19.01.15 08:16:27) 
kisirlastirin ne olur. hele ki disi kedi... cok tehlikeli sagligi icin.

kisaca ozet gececek olursam soyle ki, normal kediler senede 1/2 kez kizisirlar, lakin bizim hayatlarina bunca mudahalemiz sebebiyle bu cocuklar senede dort bes kez kizismaya basliyor yemek ve av rekabeti olmadigi icin, ve bu fazlaca salgilanan hormonlar kanser riskini ozellikle disilerde inanilmaz artiriyor.

guvendiginiz bir hekime yaptirin ameliyatini, merak etmeyin hicbir sey olmaz.
  • mutevazi  (19.01.15 11:33:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.