[]

kindle nedir ne değildir

ne gibi avantajları var ne yapabiliyoruz?




 
150-200 kitabı yaklaşık 200 gr. bir alete sığdırabiliyor. gerçekten inanılmaz değil mi?


  • mrvengeance  (18.01.15 22:14:42) 
avantajının olduğunu sanmıyorum , yeni bir popüler kültür ikonu, tikilerinden elinde geziyor işte. 150-200 tane kitabı normal bir günde çantada taşıma zorunluğun varsa bilmiyorum tabi .


  • docrivers  (18.01.15 22:26:27 ~ 22:27:33) 
@docrivers kardeşim kategorize etme luzumsüz şeyleri, 5 senedir kullanıcısıyım. nalburum.

örneğin amazondan aldığın bir kitapta okuyucuların en çok altını çizdiği paragrafları görebiliyorsun. bazı paragraflarda yazarın ek anlatımlarını bulabiliyorsun. notlarını, altını çizdiğin yerleri, ıvırları zıvırları ayrı bir bölümde bulabiliyorsun. teknoloji, ve kindle kağıdın 1000 adım ötesinde. bence kitapseverler için çok faydalı bir teknoloji. normal bir günde yanında 1 adet mini kütüphane taşıyor oluşun bence çok süper bir teknoloji.

yalnız kindle'dan önce yüzüklerin efendisi üçlemesi ve ansiklopedi hariç hiç kitap okumadım. bu görüşüm biraz havada kalabilir.
  • ateyist_  (18.01.15 22:33:25 ~ 22:36:00) 
gerçekten kitap seven insan tutkuyla bağlı olan kinder süpriz bozuntusunu almaz aldırmaz, öyle aman aman bir avantajı olduğunu sanmıyorum , bundan 100 yıl sonra avantajlı olabilir ama günümüzde kindle şöyle böyle on numara ateş ediyor falan dememek lazım bence , çok basit bir ürün, olmasada olur.


  • docrivers  (18.01.15 22:37:03) 
@ateyist_

aslında en güzel tarafı mesela "eşek hoşaftan ne anlar" cümlesinin "eşek hoş laftan ne anlar" şeklinde düzelttiği durumlar. hastasıyım. zira cehalet gerçekten çok zor, çok zor.
  • mrvengeance  (18.01.15 22:39:29) 
İngilizce kitap okuyacak seviyeye ulaştığımı düşünüyordum ben. Ama bilmediğim bir kelime çıkınca çok takılan biriyim. Bilgisayar başında sözlükten bak, tekrar kitaba dön tüm konsantrasyonum dağılıyordu. Kindle aldım, bilmediğim kelimeye tek tıkta bakıp okumaya devam ediyorum, mutluyum.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (18.01.15 22:39:49) 
@docrivers amca sen bi kenara çekil allasen :)

benim için en büyük avantajı maliyet oldu, kitaplar pahalı bu aleti al, ayda 2-3 kitap okusan maliyetini çok rahat çıkartır. bir de "acaba alsam değer mi" dediğim popüler kitaplara bakıyorum, önceden meraktan berbat kitaplara para verirdim, şimdi beğenmezsem siliyorum.

alt çizme/not almayı sevmem, ama seviyorsan bu aletin hoş bi özelliği.

bi de kalın kitapları okurken elini yoruyor, bu alette rahat okunuyor.
  • doxanikee  (18.01.15 22:51:30) 
kitap okuma hızımı arttırdı benim çünkü yanında sürekli kitap taşımak mümkün olmuyordu.şimdi istediğim her boş anımda istediğim kitabı makaleyi vb okuyabiliyorum. sözlük özelliği de çok hoş bilmediğin kelimenin anında anlamını öğrenebiliyorsun. öğrenci olduğum için ve sürekli taşınma durumları olacağı için fiziki olarak var olan kitaplar ekstra yük oluyordu ( çok sevdiğim kitaplar hala var evet ama bir merak alıp okuduğum kenarda köşede kalan kitaplar yok mesela artık)kindle sayesinde bunun önüne geçebiliyorsunuz.
bir de bilmeden etmeden yok popüler kültür ikonu yok tikilerin elinde geziyor yok bilmem ne diye insan kategorize eden tipler kullanmıyor, bu da harika bir özellik.
bazen tek bir kitap bile ağırlık olabiliyor her gün 150 200 kitabı çantada taşıma zorunluluğun olmasa da.
bu zamana kadar kendime aldığım en güzel şey.
  • tuborg yesili  (18.01.15 22:55:45) 
bi kere yerden tasarruf dağınıklığı önlüyor, o konuda harika bişey kendileri bence. yanımızda 100-200 kitap taşıma olayına gelince, evet normal günde o kadar kitap çantamızda taşıma zorunluluğumuz yok,haklısınız ama zaten 200 kitabı aynı anda okurum diye atmıyoruz içine,gerçi durun öyle demiyim kendi adıma konuşayım :) ben öyle yapmıyorum en azından, nasıl ki kitapları okuyacağım zaman tek tek almıyorum bi kaçını alıp kitaplığıma koyuyorum, okumak istedikçe raftan alıp okuyorum, bunda da aynı mantık var bence, sanal kütüphane yapıyorum okuyacağım zaman içinden açıyorum tek tek atmaya indirmeye uğraşmıyorum, üşengeçim zaten yapmam öyle şey ben :) bi de gerçek kitap sever öyle şeylerle okumaz fikrine de katılmıyorum maalesef. kitaplarımla aşka yaşayan biriyim. evet basılı kitaba da bayılıyorum. ama arşivlik olarak düşündüğüm kütüphanemin parçası olacak kitapları alıyorum öyle. misal mayakovskinin şiir kitabını baya böyle ciltli miltli alır koyarım kitaplığıma. ama kütüphanemde olsada olur olmada sa olur deyip okuyup geçtiğim kitapları gayette ebook olarak okuyorum. ha bi deders kitabıydı ingilizce çalışma kitabıydı vs vs onlarıda ebook olarak tercih ederim. bi de son olarak makaleydi, sonra okurum dursun burda diye kaydettiğim bikaç sayfalık yazılar vs onlar için deiyi bişey bence :) ne yardan ne serden geçerim yani :)

not: bunları telefondan tabletten ebook okuyan birisi yazmıştır. hayalindeki ebook okuyucuyu yurtdışından getirecek birini bulup ona kavuştuğundaki mutluluğu düşünün :)
  • yildirimeda  (18.01.15 23:08:11 ~ 23:10:40) 
bende kobo mini var, el kadar bir şey. bilgisayara bağlıyorum, sürükle-bırak yapıyorum tamamdır. okurken altını çizme, sözlük, wifi ile bağlanıp kobo store'dan kitap indirme gibi özellikleri var. şarjı sık kullanımda bile bir ay gidiyor.

edebiyatçı ve kitap hastası biri olarak çok faydalı bir buluş olduğunu düşünüyorum. trende, durakta, kafede, bir yerde beklerken vs. çantamdan çıkarıp kitabımı okuyorum. özellikle seyahate çıkarken bir sürü romanı yanımda taşımaktan kurtardı beni.
  • lily briscoe  (18.01.15 23:09:43) 
Hala "tutkuyla bağlı olan..." falan gibi cümleler kuruluyor. Komik...

Almayı düşünüyorum, avantajını söyleyeyim. Bestsellerle yetinecek kadar sığ birisi değilim. Türkiyede satılan kitaplar bazı duygusal sığırlara yeterli gelebilir. Ama benim okumak istediğim kitapların neredeyse hiçbiri Türkiyede yok. Amazon'da ise e-book olarak var. Alıp okumayı düşünüyorum. Yoksa akıllı telefon, ipod touch, kindle üç tane şey taşımak bana da çok mantıklı gelmiyor. Ama belirli bir yerden sonra ihtiyaç.
  • günde 3 litre kola içen adam  (19.01.15 00:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.